Районна прокуратура-Троян предаде на съд жена за извършена поредна кражба на пари


Районна прокуратура-Троян внесе в съда обвинителен акт срещу 48- годишна жена за извършена от нея поредна кражба на пари – престъпление по чл. 196 ал. 1 т. 1 във вр. чл. 194 ал. 1 от НК. Обвинението срещу Албена Л. е за това, че на 14.11.2015г. около 15,30 часа от къща в гр. Троян, при условията на опасен рецидив отнела чужди движими вещи – портфейл с намираща се в него сума от 140,00лв. от владението на жена, без нейно съгласие, с намерение противозаконно да ги присвои.

Обвиняемата е осъждана десет пъти за извършени престъпления от общ характер. По девет от осъжданията е определяно наказание „лишаване от свобода“ за извършени от нея умишлени престъпления от общ характер, като седем от наказанията са изтърпени ефективно. След освобождаването от затвора Албена започнала да се занимава с просия, като пътува често до гр. Троян. На 14.11.2015г. обвиняемата пристигнала в гр. Троян, като водела със себе си и петгодишния си син. Минавайки покрай една от къщите видяла, че няма хора и влязла вътре.

Собственичката обаче си била у дома и я забелязала, при което Албена и поискала чаша с вода за детето. Докато потърпевшата жена наливала вода, Албена бързо влязла в съседна стоя и от дамска чанта взела портфейл с намиращата се в него 140,00 лв. Крадлата пила вода, взела дадените и от любезната жена ябълки и напуснала къщата, а откраднатите пари веднага похарчила.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от Районен съд Троян.

Коментари