Районна прокуратура – Троян предаде на съд, 19-годишен мъж, откраднал портмоне от чанта на продавачка в магазин


За по-малко от три месеца Районна прокуратура – Троян приключи разследване и внесе в съда обвинителен акт срещу 19-годишен, откраднал портмоне от чанта на продавачка в магазин – престъпление по чл. 195, ал. 1, т. 7, във връзка с чл. 194, ал. 1, във връзка с чл. 28, ал. 1 от Наказателния кодекс.

Обвинението срещу  Младен М. е за това, че времето от 18.00 часа до 18.30 часа на 25.02.2016 г. в гр. Троян, област Ловеч, ул. „Васил Левски“, от магазин за хранителни стоки, в немаловажен случай, при условията на повторност, от дамска чанта, отнел чужди движими вещи – дамско портмоне и 47  лева, всички на обща стойност 62 лева от владението на продавачката, без нейно съгласие и с намерение противозаконно да го присвои.

Обвиняемият на 05.02.2016 г. бил освободен от Затвора – Ловеч, където изтърпявал наказание „лишаване от свобода“ за извършена кражба. Двадесет дни по-късно бил в гр. Троян, с намерение да отиде на гости на сестра си. Влязъл в магазин за хранителни стоки на ул. „Васил Левски“. Забелязал дамската чанта на продавачката, която била оставена под рафта. Обвиняемият обиколил  магазина. Използвал  краткото отсъствие на магазинерката, която влязла в склада, за да си измие ръцете, бръкнал в дамската чанта и взел портмонето ѝ. Купил си дребни сладкиши, платил и си тръгнал. След като излязъл от магазина отворил портмонето, взел парите – 47 лева, а портмонето изхвърлил в контейнер,  в близост до магазина.

Младен е с мярка за неотклонение задържане под стража.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от Районен съд – Трявна.

Коментари