Районна прокуратура- Троян предаде на съд мъж, нанесъл побой и счупил три ребра на съгражданин, след дискотека


Районна прокуратура – Троян внесе в съда обвинителен акт срещу 26-годишен мъж, нанесъл побой и причинил средна телесна повреда – счупване на три ребра на свой съгражданин – престъпление по чл. 129, ал.2, предл. 3-то вр. ал. 1 от НК.

Обвинението срещу   Иван И. е за това, че на  21.02.2015 г. около 03.00 в гр. Троян, обл. Ловешка, на площад „Възраждане”, в близост до шадравана и    градския часовник, чрез нанасяне на удари  с  ръце и крака,  причинил на Ивайло М.  средна телесна повреда, изразяваща се в счупване на три  ребра.

На 21.02.2015г.  обвиняемият  и пострадалият  заедно с приятелките си,  били  в дискотека «Роял». Вечерта след възникнало между тях словесно пререкание се стигнало  до  физическа саморазправа. Наложило се охраната на заведението да се намеси и да изведе обвиняемия навън. Малко след това,  около 02.00 часа, дискотеката напуснал и  пострадалият. Навън двамата мъже отново се срещнали, като конфликта преминал в сбиване, при което Иван нанесъл жесток побой на Ивайло, като го удрял с ръце и крака в областта на тялото и главата.

Обвиняемият  е осъждан многократно за престъпления от общ характер, основно  за противозаконно отнемане на чуждо имущество,  управление на МПС след  употреба на алкохол, както и за причиняване на  средна телесна повреда, за което са му наложени наказания.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от Районен съд Троян.

Коментари