Работата по „Реконструкция кръстовище ул. „Васил Левски“ и ул. „Минко Радковски“ /при АИР/, гр. Троян продължава


Продължава изпълнението на строително монтажните работи по Договор СИИ-С9-2018 от 10.07.2018 г., с предмет „Реконструкция кръстовище ул. „Васил Левски“ и ул. „Минко Радковски“ /при АИР/, гр. Троян.

По-тежката част от проекта, свързана с подземната инфраструктура, е изпълнена.Приключи работата по корекция на дере „Алдица“, подзема тръбна мрежа, изместване на кабелни трасета, улично осветление, колектор за отводняване на източната зона на проекта. Усилено се работи в участъка от ул. „Минко Радковски“ между улици „Васил Левски“ и „Любен Каравелов“. След изместване на кабели започна изпълнението на насипното тяло. След оформянето на насипа над дерето до нужното ниво предстои работа по вертикалната планировка по нива с бордюри и настилки, предвидени в проектната разработка.

Текат довършителни работи по наредените вече тротоарни пространства. Предстои работа по фундамента в центъра на елипсата. Фирмата изпълнител вече закъснява със сроковете за изпълнение, след най-студените зимни месеци, през които изпълнението беше спряно, поради лошите зимни условия. Кметът на Общината Донка Михайлова е изпратила до изпълнителя предупреждение, че в съответствие с договора започват да текат санкции.

Известният български скулптор Владимир Златков, който твори в Германия, работи усилено върху дървопластиката „Ангел Хранител“, която ще бъде поставена в центъра на елипсата. Скулптурата ще бъде изработена от дъбово дърво, от части с позлата, колорирана и импрегнирана. Всички материали са закупени от Германия, с осигурено качество. В началото на месец април скулптурата ще бъде транспортирана от Германия и в България ще бъдат извършени довършителните работи.

Коментари