Проф. Никола Филчев за скандала с Йонко Грозев и Калайджиева: Ярки примери, компрометиращи съда. Прокопов от разградско е българският Сорос


Преди дни Европейският център за право и правосъдие, ръководен от Грегор Пупенк, представи в Страсбург, Франция доклад, който разтърси юридическите и политическите среди в Европа. Френските изследователи са установили, че  неправителствените организации „Отворено общество“ на американския мизантроп Джордж Сорос влияят силно върху работата на Европейския съд по правата на човека (ЕСПЧ), чиито решения са задължителни за националните власти. Една пета от стоте съдии се намират в  „недопустими тежки зависимости и сериозен конфликт на интереси“.

Франция и Англия вече обсъждат да спрат изпълнението на решенията на Европейския съд по правата на човека. По този повод се обърнахме към проф. Никола Филчев да коментира разкритията на Европейския център за право и правосъдие, които нямат прецедент в историята на Европейския съд по правата на човека – Страсбург.

– Проф. Филчев, много се говори у нас Джордж Сорос, но вие като юрист бихте ли разяснили кой е той всъщност и какво е неговото влияние, както у нас така и по света?
– Джордж Сорос е американски финансист и милиардер от еврейско-унгарски произход. Той е създал благотворителната фондация „Отворено общество“ и мрежа от неправителствени организации, чрез които влияе върху политиката на суверенни държави в цял свят и особено върху държавите в Източна Европа – след края на студената война.

Мизантропът Сорос проповядва и отстоява идеите на либерализма и глобализма. Системата на Сорос за влияние върху световните дела включва три елемента: идеи, пари и неправителствени организации.

Целта на Сорос е да създаде либерално, отворено общество в глобалния свят. За това е нужно: да се разгради държавата, да се заличат нациите, да се унищожи християнството (и особено православието) с неговите ценности – семейството, морала, отношенията и различието между половете и т.н. Смятат, че Сорос се стреми да наводни Европа с мигранти, за да претопи християнското население. Сорос се застъпва за хомосексуализма, за бракове между хомосексуалисти, за употреба на наркотици, за проституция, алкохолизъм и други подобни „добродетели“.

За да реализира своите идеи Сорос е похарчил (по негови твърдения) 32 милиарда долара. Само през 2005 г. Сорос дари 30 милиона долара на „Фонд за ромско образование“.

От друга страна, той постига целите си чрез мека сила – пари, неправителствени организации, университети, стипендии и т.н. Той е създал хиляди неправителствени организации под егидата на своята фондация „Отворено общество“. Чрез тази мрежа от организации Сорос влияе върху правителствата и техните решения. Той финансира протести, за да дестабилизира редица държави.

Следователно ролята на мизантропа Сорос в света е твърде голяма. Това поставя въпроса за влиянието на отделни лица върху демократичните процеси в суверенни държави.

В Съединените щати Сорос подпомага Демократическата партия  и влияе върху нейния дневен ред. Днес официална Америка не споделя глобализма на Сорос. Достатъчно е да се видят заглавията по темата в Гугъл, за да стане ясно, че президентът Тръмп критикува остро идеите и дейността на Сорос.

През 2017 г. Унгария закри Централноевропейския университет в Будапеща, финансиран от Сорос.

– Как стои положението с неговото влияние в България?

Сорос дори е награден с орден „Стара планина“ през 1997 г.

– Можем ли да кажем кои са неговите последователи у нас?

– Последовател и продължител на делото на Сорос в България е олигархът Прокопов от Разградско (Иво Прокопиев). Той е българският Сорос. Преди време мистър Прокопов изкара курсове за премиери в САЩ. И сега вече е готов да поеме тежкото бреме, ако се наложи да спасява България. Тогава бедният български народ ще бъде окончателно оглозган. А „разградският гризач“ ще постигне мечтата си – да закрие прокуратурата. Така ще се отплати на своя бос командира на разбойническата приватизация Костов за тлъстите хапки народно имущество, което приватизира.

Кой представлява Сорос в България ?

– Българският Институт „Отворено общество“ с изпълнителен директор Георги Стойчев, е част от фондацията на Сорос „Отворено общество“. През 1990 г. Министерският съвет освобождава фондация „Отворено общество (България)“ и даренията за нея от мита, данъци и такси. Освен това МС предоставя на „Отворено общество“ помещения в НДК и 500 000 лева за първоначални разходи… ВИЖ ОЩЕ ТУК.

Коментари