Прокуратурата и занапред ще вади доказателства срещу неистини


„Публичното оповестяване на факти и доказателства по разследвания на прокуратурата ще бъдат оповестявани и занапред, както в случая с хакерската атака на данните от НАП“. Това е коментирал във Враца номинираният за главен прокурор Иван Гешев, цитиран от Нова телевизия. Държавното обвинение ще разкрива факти и доказателства само в случаите, когато защитата или някой друг говори неистини пред обществото, обяснил още зам. главният прокурор.„Именно с тази цел на обществото ще се предоставят доказателства, с които ще се оборват неверните твърдения“, пояснил още той.

Повод за коментара на Иван Гешев бе изпратеният доказателствен материал до медиите по разследването срещу „ТАД Груп“ и „Биволъ“, който съдържаше снимки и данни, както и записи на разговори, насочени към незаконни действия. Според Гешев това действие на прокуратурата няма да попречи по никакъв начин на съдопроизводството, нито на разследването, защото само малка част от доказателствата са оповестени. „Тепърва ще се събират и още“, допълнил магистратът.

Иван Гешев посетил Враца, за да оповести, че са задържани двамата извършители на жестокото убийство на 64-годишния Тодор от с. Згориград. Единият от престъпниците е врачанин. Наложена му е мярка за неотклонение, а другият по информация на Нова телевизия от Ихтиман, имал е влязла в сила присъда и в момента вече се намира в затвора. 

„Приоритет на прокуратурата занапред ще бъде борбата с битовата престъпност, защото правораздавателната система е в дълг към към обществото“, коментирал още номинираният за главен прокурор. 

Коментари