Днес продължи делото по случая „Лесидрен“


Окръжният съд в Ловеч продължи съдебното следствие срещу Филип Михайлов – шофьорът, който предизвика катастрофа край село Лесидрен през август миналата година, при която загинаха Велислава Цанкова от Троян и Марино Цветанов от Лесидрен, а Петя Божкова от София пострада тежко. Съдебното заседание започна в 10 часа и продължи повече от шест часа, в които беше разпитана Ния Филипова – ключова свидетелка, която не можа да присъства предния път, защото живее в Англия. Повече от час Ния беше на свидетелската банка, разказа какво е видяла и отговори на въпроси на прокурори и адвокати.

Вещите лица представиха заключение по химически експертизи, които потвърдиха, че в деня на катастрофата Филип не е употребил алкохол или наркотични вещества.

Последва разпит на подсъдимия Филип Михайлов, който с малки изключения потвърди показанията си, а след него вещи лица по автотехническата експертиза отговаряха на поставените им въпроси.

Адвокатът на подсъдимия поиска изготвяне на нови експертизи, но това беше отхвърлено и съдът предостави възможност на защита да зададе въпроси към вещите лица, които имат задължение да изготвят допълнителна експертиза.

Адвокатът на Петя Божкова поиска да бъде документирана и трета телесна повреда, която е по-сериозна и вероятно ще утежни допълнително положението на обвиняемия.

Делото продължава на 22 април 2016 година, а седем дни преди това вещите лица трябва да предоставят на съда отговори на отправените въпроси в днешното следствие.

Ще продължим да следим развоя на събитията.

Коментари