Продължава избирателното глобяване на неправилно паркирани автомобили в община Троян


Днес получихме сигнал от наш читател (Недялко Ковачев) относно неправилното паркиране по тротоарите на територията на Община Троян. Публикуваме го дословно, без редакторска намеса:

Здравейте! Обръщам се към Вас във връзка с една случка, нещо, което ми се случи на 18.02.2016 г. и впоследствие ми хрумна една идея. На 18.02.2016 г. (ще прикача снимка на талончето) паркирах автомобила ми срещу кафе-бар „Зулу“ (ж.к. „Лъгът“). След около 10 минути цивилен автомобил спря в едното платно за движение. Излязоха 3-ма полицаи и ми снимаха автомобила на мен и на мой приятел, който  беше паркирал зад мен.


1Оставиха ни по едно талонче на предното стъкло, аз излязох от кафето и си го взех. Попитах за какво става въпрос и ми обясниха, че съм паркирал на тротоара, а те имат нареждане да минават да снимат, и да оставят талончета по колите. Въпреки че бях глобен, ме накараха да преместя автомобила. Обясних, че така и така ще трябва да заплатя глобата, ако не бях излязъл автомобилът ми щеше да си стои там, както и да е – преместих го.

Качиха се в цивилната кола господата полицаи и заминаха по нататък по улицата, където също имаше автомобили на тротоара. Не забелязах да спират и да снимат, просто ги подминаха. Та това ми направи доста грозно впечатление, но така и не обърнах внимание. Вчера (22.02.) около 19 часа  пак отидох на същото място, но този път паркирах на паркинга, точно до заведението „При братята“, защото имаме една поговорка „Парен каша духа!“. Минах и огледах колко много автомобили има по тротоарите, защо никой от органите не реда не мине и не си свърши работата?

Докога на територията на община Троян ще се толерира шуробаджанащина. Ще прикача снимки, за да покажа, че има коли по тротоарите. И не говорим само за ж.к. „Лъгът“, а като цяло на територията на общината.

БЕЛЕЖКА НА РЕДАКТОРА

В последните дни все повече хора ни пишат и се оплакват от глобите за неправилно паркиране. Читателите твърдо заявяват, че се глобява избирателно! Нещо, за което в една предишна публикация писахме. Явно тези глоби не са най-удачния вариант за справяне с проблема. Друг е въпросът, че в града няма достатъчно паркинги, на които хората да паркират и то най-вече в централна градска част. Преди известно време от Община Троян ни обвиниха за некоректното изнасяне на твърдения за избирателно глобяване на граждани и че с това заблуждаваме жителите на Община Троян. Ние не заблуждаваме нашите читатели, а показваме проблем, който с времето става все по-голям и трябва да бъде решен!

Оставяме въпроса за неправилното паркиране отворен и ще продължаваме да пишем за него!

Коментари