Продължават проверките, предприети по разпореждане на главния секретар на МВР


Както бе съобщено, по разпореждане на главния секретар на МВР гл.комисар Георги Костов на територията на цялата страна са в ход масирани полицейски действия за предотвратяване на опасно шофиране с рискови маневри, за ползване на демонстративна охрана и ескортиращи автомобили и други нарушения.
По време на акцията на територията на ОДМВР–Видин служителите на реда са проверили общо 35 моторни превозни средства и 75 лица (14 от тях – служители, извършващи охранителна дейност на обекти). За констатирани нарушения по ЗДвП са съставени 17 акта и 13 фиша. Изготвени са четири протокола за предупреждение по ЗМВР. В хода на операцията униформените са проверили 10 обекта, охранявани от частни фирми, съставени са 10 констативни протокола за извършени проверки по Закона за частната охранителна дейност (ЗЧОД).

Всички полицейски сили в областната дирекция Кърджали са включени в проверки по пътищата, питейни заведения, обществени места в областта. В рамките на операцията са проверени 89 МПС, 133 лица и две охранителни фирми. Съставени са 18 акта и 26 фиша по ЗДвП, установени са двама водачи, които са шофирали след употреба на алкохол и срещу тях са образувани незабавни производство. Иззети са 380 грама тютюн без акцизен бандерол.

На територията на област Сливен са задържани двама, обявени за общодържавно издирване по досъдебни производства, двама извършители на престъпления в Котел и Нова Загора – кражба и унищожаване на имущество. Образувано е бързо производство по ЗДвП, иззети са 3 400 къса контрабандни цигари. Това са първите резултати от снощните масирани проверки по пътищата, заведенията, обществени места и игрални зали в Сливенско. В хода на операцията е задържано мъж, оказвал съпротива на полицейските органи при изпълнение на служебните им задължения в Котел. Проверени са 94 лица, 24 автомобила и повече от 30 обекта на територията на областта. Лицата са проверявани за носене на огнестрелно и хладно оръжие, наркотици и редовни лични документи. Респектирани са прояви на демонстративно поведения и явно неуважение към нормите на обществото. Съставени са 26 акта по ЗБДС. Служители на пътна полиция извършват проверки за явно и грубо нарушаване на правилата за движение на автомобили, създаващи непосредствена опасност за останалите участници в движението. По пътищата в Сливен, Котел, Нова Загора и Твърдица са проверени 78 автомобила, съставени са 17 акта и 38 фиша за нарушаване на Закона за движение по пътищата. Образувано е едно бързо производство спрямо неправоспособен.

Резултатите от специализираната полицейска операция на територията на ОД МВР-Търговище до момента са следните: извършени са проверки в 6 питейни и увеселителни заведения, проверени са 57 МПС и около 210 лица. За констатираните от тях нарушения полицейските служители са съставили 8 акта по ЗДвП и са наложили 14 глоби по фиш. В хода на проверките в заведения са установени две нарушения на Закона за частната охранителна дейност, за което са съставени актове за установяване на административно нарушение по този закон. Установени са и 12 непълнолетни без придружител в заведения. Децата са предадени на родителите, на които са съставени актове. Установени са и 14 лица без документи за самоличност, съставени са им актове.

В Силистренска област след старта на операцията в 22.00 часа вчера полицейски служители извършиха проверки в нощните заведения на територията на областния град. В Силистра, Дулово и Тутракан са проконтролирани 38 моторни превозни средства и 82 лица, от които 2 с криминалистически регистрации. Констатирани са 15 нарушения на Закона за движение по пътищата. Служителите на реда са съставили 4 акта и 3 фиша по ЗДвП, 7 – по ЗБДС и 1 по общинска наредба. За допуснати нарушения на обществения ред в Силистра 4 лица са предупредени с протокол по чл.65 от ЗМВР.

Източник: lukovit-news.com

Коментари