ПРОГРАМА! Близо 20 000 души се очаква да посетят фестивала в Орешак 3-5 септември


За първа година ще се проведе „Фестивал на балканската музика и кухня“ в с. Орешак, Троян в периода 3-5 септември.

Голяма и китна поляна, в непосредствена близост до Националното изложение на художествените занаяти и изкуства в с. Орешак, ще събере няколко хиляди запалени балканджии!

Идеята на този фестивал, организиран от двама местни бизнесмени – Красимир Батолов и Валентин Бечев, е да се опознае културата на нашите съседки по граница, тъй като балканската музика е в кръвта и на българите.

Всичко ще започне на 3 септември от 10 часа. От толкова ще стартират и програмите през следващите дни, като на 5-и фестивалът ще приключи вечерта. Важно: Входът е свободен!!!

За всички деца ще има увеселителен парк.  Вече е избрана и сцената, която ще бъде построена на поляната за концертите. Ще бъдат използвани по време на фестивала много ефекти и пиротехника, които до момента не са виждани в Троян. Организаторите споделиха още, че екипът, който ще работи по време на фестивала ще бъде внушаващата бройка от близо 100 души. Цялата поляна ще бъде с модерни шатри, които са подбрани специално за събитието.  Ще има обособени два паркинга на около 20 м от поляната, на които посетителите ще могат да паркират своите коли.

Подробности:

3 септември: Музика на народите, арт работилница (керамика, рисуване, дърворезба), състезание по пейнтбол, шоу програма на кукери, танцови ансамбли от цяла България, състезание по надяждане, шоуто на балет „Нова“;

Около 20 часа ще бъде грандиозното откриване на фестивала – водещ ще бъде Тамара Кривлева – (хореограф на адреналинките от предаването „Господари на ефира“ и част от балет „Нова“), след него следва концерт на голямата сръбска звезда Бобан Здравкович.

4 септември: Балкански кулинарен конкурс (ястията ще бъдат оценени от мастър шефове от България и Балканите), турнир по табла, танцов уъркшоп; през цялото време на сцената ще звучат различни оркестри, които ще изпълняват балканска музика; непосредствено преди големия концерт, адреналинката Яна Христова ще представи най-новото си TWERK шоу.

Вечерта сцената ще взривят Йордан Йончев – Гъмзата и неговият бенд GBS!

5 септември: Музика на народите, нестинарско шоу, вечерта ще бъде закрит фестивала.

За всичко, свързано с фестивала, може да се допитате до организаторите на „Фестивал на балканската музика и кухня“ на посочения телефон: 0889 15 15 44

 

 

Коментари