Проведе се интересен детски празник в Тетевен под наслов ,,Нахрани ме разделно“


В навечерието на Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост, пл. ,,Сава Младенов“ в гр. Тетевен, бе изпълнен с детски усмивки. Деца от 4 до 10 години се събраха на детски празник под наслов ,,Нахрани ме разделно“. ,,Екопак България‘‘ и ,,Театър на приказките“, представиха детската пиеса ,,Приказка за юначета с празни тумбачета“.

Събитието е част от културната програма на Община Тетевен за 2019 г. и е в изпълнение на Програмата за разделно събиране на отпадъци от опаковки на територията на общината.

Детският празник се превърна в едно голямо забавление, но и в информационно-образователно събитие, където най-малките деца научиха за разделното събиране на отпадъци от опаковки. В края на празника всяко дете получи магнити и комикс-книжки за оцветяване с историята на трите героя, разказана по сценария на пиесата.

Паралелно с това, на площада в Тетевен, бяха изложени картини на един малък художник само на 6 години. Радостин Васков за втора поредна година прави самостоятелна изложба, като неговите творби включват и забележителности на града. Наскоро той спечели наградата на зрителите в конкурс ,,Азбука“ в Пловдив.

Коментари