ПРЕСАТА ГЪРМИ! Очакваме скандалния приватизатор и грабител на народа Борис Бояджиев, утре да върне задигнатите от шурея си Митевски 21 млн. лева!


Вече няколко години говорим за обира на века, в който Главният касиер на Алфабанк Петко Митевски от град Троян задигна над 21 000 000 лева от трезора на „Алфабанк“. Същият е брат на Теменужка Бояджиева (по мъж). Тук става интересно. Приватизационният фонд на скандалния приватизатор от ДС, доносникът Борис Бояджиев през 2011г. е пред фалит или поне така прави да изглеждат нещата във фонда.  Същата година изведнъж се оправят нещата и фонда оцелява. Междувременно повдигат обвинение на Петко Митевски за обира на Алфабанк, който преди година бе осъден на 15 години затвор и да върне задигнатите пари от банката.

Адвокатът на банката Ина Лулчева, каза че Митевски казал, че парите ги бил похарчил за лични нужди, а Борис Бояджиев е съпруг на сестрата на Митевски.
Какво последва след обира обаче?

От лятото на 2016г. става напечено в Троян, където Митевски инвестира заедно с Бояджиев в закупуване на цехчето за ремонт на помпи наречено „Балканска звезда“, забърсано  по линията на приватизацията от Община Троян, заедно с куп други имоти в околността.  И така започват палежи на къщата на конструктора на Борис Бояджиев, г-н Калчев, което се случва в началото на 2016г., а през началото на 2017г. става друг инцидент (ако не е инсцениран естествено) палеж на две баничарки в двора на цеха „Балканска звезда“ пак в Троян. Така всичко се върти около родното място на Петко Митевски и жената на Борис Бояджиев, като и в цеха им закупен с крадените пари от „Алфабанк“. Борис Бояджиев на 30 години става милиардер!? Чрез схемата за грабеж на народа, наречена масова приватизация. Той създава фонда „Св. Никола“, заедно с ген.Гоцев. Пари взима от църквата, които след грандиозен скандал се предполага, че се връщат. Така след като народа и миряните са измамени да се дадат боновите книжки, фондът на бързо се прекръства от „Св.Никола“ в „Индустриална Холдингова Компания“. Така приватизацията от масова се превръща в лична. Така Борис Бояджиев за 1 година става милиардер! През 2011г. обявява, че е пред фалит, след като от 2016г. почти нищо не е изкарал фонда, въпреки огромното количество на активи, той декларира, че изкарва стотинки, по няколко хиляди лева годишно!!!

Дали това е поредният фиктивен фалит на Борис Бояджиев с който е прибрал всички акции на последните клети акционери, измамени, че фалирва и те в отчаянието са продавали за грош, предстои да разберем, но и в двата случая има измама, за която много скоро ще разберем.

Сега предстои да разберем дали Бояджиев ще върне парите утре в поредното съдебно заседание по наказателното дело срещу Петко Митевски пред Софийски Апелативен съд, където не се явява и е обявен за национално издирване.

Очаквайте продължение!

 

Коментари