ПРЕСАТА ГЪРМИ! Двама съветници от Дряново с опит да заобиколят закона?


Защо ОИК-Дряново мълчи по въпроса повече от месец?

Сагата с общинските съветници в Дряново продължава. След като обявихме кои четирима са в остър конфликт на интереси и трябва да напуснат общинския съвет, двама от тях с опит да заобиколят закона. Това са д-р Нено Ненов и д-р Костадин Йорданов.

Двамата са подали искания до Общински съвет – Дряново да им бъдат прекратени договорите за наем на помещения за здравни нужди, тъй като в моемнта договорите са сключени с техните фирми като ЕТ, което е конфликт на интереси. Общинският съвет иска да прекрати договорите и помещенията да бъдат отдадени отново на същите лица под наем без търг или конкурс, само че вече на физически лица, а не на фирма. По този начин заобикалят закона и се надяват, че ще излязат на чисто. Да, ама не! Общинските съветници е трябвало да направят това много по-рано, поне една година преди да се кандидарат за съветници.

Тук идва и въпросът защо ОИК-Дряново един месец мълчи по въпроса и не взима адекватни мерки, както направиха други ОИК от страната и се произнесоха по антикорупционния закон, че дори има и свален кмет вече.

TroyanPress ще пусне сигнал до ОИК-Дряново, за да видим дали най-накрая ще вземат мерки и дали ще има прекратени предсрочно мандати. Припомняме, че в момента четирима общински съветници са в нарушение на закона, а санкции срещу тях до момента никакви. Това ли е пример за спазване на закона, питаме ОИК-Дряново?

Коментари