Предимно млади хора включва листата с кандидатите за народни представители на БСП в 11 МИР


БСП в Ловеч представиха листата си с кандидатите за народни представители от 11 МИР. Това стана на пресконференция в Регионалния пресклуб на БТА в Ловеч. Присъства водачът на листата Ирена Анастасова. Тя бе представена от председателя на Областната организация на БСП Минчо Казанджиев, който е втори в регистрираната днес листа.
„Щастлива съм, че съм водач на листата на БСП в Ловеч. Смятам, че БСП, която е с традиции и позиции в Ловешка област, ще се представи така и на изборите за 45-то Народно събрание“, заяви водачът. По думите й листата е предимно от млади хора – средната възраст е 45 години. В нея са включени юристи, икономисти, лекари, педагози, инженери. „За пръв път БСП се явява на избори с пълна листа в Ловешка област, което говори за това, че нашата партия се готви да управлява с компетентни, подготвени хора и такива специалисти, които в момента са нужни на страната“. Като заместник-председател на партията Анастасова посочи, че листите в страната са доминирани от икономисти и юристи, защото това съответства на профила на дейностите, които трябва да бъдат извършени, за да може страната да излезе от състоянието, в което се намира, и следващото Народно събрание да работи с повече компетентност и професионализъм.
Тя каза още че в Ловеч задачата минимум е БСП да има двама народни представители в следващото Народно събрание, а максимумът е поне трима. Основните приоритети в платформата на БСП са: публични финанси, социален сектор и здравеопазване.
„Искаме да убедим хората, че единствената алтернатива на сегашното управление е Българската социалистическа партия“, каза още Ирена Анастасова и призова хората да гласуват на изборите.
Минчо Казанджиев посочи, че ще водят позитивна кампания, в която населението на Ловешка област ще бъде запознато с приоритетите за управление на БСП.
На пресконференцията присъстваха и Росен Веселинов, председател на БСП – Троян, Христомир Маринов, председател на БСП – Тетевен, както и д-р Валентина Александрова, кандидат и досегашен народен представител.

Ето и цялата листа на БСП ЗА БЪЛГАРИЯ за Ловеч:

  1. Ирена Тодорова Анастасова
  2. Минчо Стойков Казанджиев
  3. Валентина Александрова Найденова
  4. Тихомир Кънчев Райновски
  5. Иван Галилеев Иванов
  6. Бистра Христова Лазарова
  7. Милчо Петков Михайлов
  8. Иван Романов Цветков
  9. Тодор Иванов Тодоров
  10. Събчо Илиев Лалев

Източник: Даниела Балабанова /БТА/

Коментари