Право на отговор: Писмо от Община Троян във връзка с паркирането


Във връзка с публикацията ни „В Троян глобяват „всички“ за неправилно паркиране“ получихме официално писмо от Станислава Цукева – връзки с обществеността на Община Троян. Публикуваме го без редакторска намеса:

Във връзка с изнесената от “Троян Прес“ информация, в материал „В Троян глобяват „всички“ за неправилно паркиране“ от 01.02.2016 г., бихме искали да обърнем внимание за некоректно отразените данни:
1. Издадените наказателни постановления за периода октомври-декември 2015 г., съгласно Наредба № 2 за организацията и безопасността на движението, касаещи неправилно паркиране по улични платна и тротоари са 93 броя. От тях 24 броя са наказателните постановления за неправилно паркиране на моторни превозни средства върху тротоарни платна.
2. Община Троян е издала наказателни постановления, като всяко едно от тях е с минималната стойност от 20 лв., а не в цитирания диапазон 50-500 лв. Не е коректен анонсът Ви, че „някои шофьори за една седмица получиха актове за близо 1000 лв. за неправилно паркиране“.
3. Установени са нарушения в районите: ул. „Васил Левски“, ул. „Симеон Велики“, ул. „Христо Ботев“, ул. „Ген. Карцов“, ул. „Опълченска“.
Община Троян подхожда по един и същи начин към всички нарушители и намираме за некоректно изнасянето на твърдения за избирателно глобяване на граждани – информация, която подвежда жителите на общината и читателите на медията.
Кампания „Пътна Безопасност“ се реализира в резултат на настояване на гражданите за гарантиране на тяхната безопасност. Очакваме медиите да бъдат наш партньор в тези усилия.

С уважение,
Станислава Цукева
„Връзки с обществеността“


* БЕЛЕЖКА НА РЕДАКТОРА

Уважаема г-це Цукева,
Радвам се, че Общината и Вие реагирахте толкова бързо на дописката, която публикувахме днес по-рано в сайта. Това може само да ме радва, че Община Троян следи и чете изкъсо TroyanPress.com.
Приемам упрека Ви относно наказателните постановления ,че са от 20 до 500 лв., а не както ние написахме от 50 до 500 лв.
Анонсът, който Вие ми цитирате в писмото е неоснователен! Този анонс не е публикуван в нито една от страниците във фейсбук на сайта (“Troyanpress.com” и  “Всичко за Балкана”), както и в самия сайт – TroyanPress, а бе написан в моя личен фейсбук профил. Изключително съм озадачен от факта, че в писмото до мен, намесвате статус от моя личен профил, защото го приемам за несериозно!
Относно твърдението ни, че се глобява избирателно, Вие ме провокирате да направя разследване със скрита камера, с което да докажа твърдението си.
TroyanPress не подвежда своите читатели, а им показва истината такава, каквато е!

С уважение,
Митко Динушев – главен редактор на TroyanPress.com

Коментари