По сигнал на БЛИЦ Висшият адвокатски съвет се зае с „адвокатите“ Христо Иванов, Радан Кънев и Николай Хаджигенов

Ще нищят тримата за действия, уронващи престижа на професията


Както обеща, БЛИЦ сезира в края на миналата седмица Висшия адвокатски съвет за действията на изявяващите се и като адвокати Христо Иванов – Пинокио, Радан Кънев и Николай Хаджигенов. С конкретни факти около срамните им публични изцепки, най-четеният новинарски сайт в България подаде официален сигнал, а за развитието по него също ще информира своите читатели.

Припомняме, че извършеното от тримата е в разрез с правилата и принципите на Закона за адвокатурата и Етичния кодекс на адвоката, поради което следва да се ангажира дисциплинарната им отговорност, включително и на основание чл. 132, т. 9 и т. 10 от Закона за адвокатурата.

Бившият правосъден министър отдавна е клиент на дисциплинарния съд на Адвокатската колегия, като има цели 9 наказания, включително отнемане на адвокатските му права, поради системно незачитане на правилата. Сега обект на проверка ще  бъде изречената от него неистина, че подписите под 4 документа, които са съставени по времето, когато беше правосъден министър, били негови, докато според проверката на прокуратурата, всъщност подписите са на друго лице.

Радан Кънев пък се прочу освен със скандала, с изпращани от него нецензурни снимки и вулгаризмите, изречени в национален телевизионен ефир спрямо премиера на страната, така също и с лъжата му, че нямал нищо общо с  Васил Танков, който беше уреден с договор с „Терем“. Справка на БЛИЦ обаче разкри, че всъщност двамата обитават една адвокатска кантора.

Последният от „светата троица“ „адвокати“ – протестърът Хаджигенов, на свой ред отправя директни призиви за насилствено сваляне на властта, а от лъжите му, свързани с федерацията по кикбокс и муай-тай, опровергани от секретаря на организацията Мария Козлева, страдат както имиджът на федерацията, така и българският спорт.

БЛИЦ ще продължи да следи действията на тримата и своевременно ще сезира компетентните органи за всяко тяхно действие, което нарушава закона.

Коментари