По искане на Районна прокуратура – Тетевен съдът задържа под стража, мъж нанесъл побой на свой съселянин


По искане на Районна прокуратура – Тетевен съдът взе мярка за неотклонение задържане под стража по отношение на 36-годишен мъж, който при сбиване в заведение, нанесъл побой и причинил средна телесна повреда  на свой съселянин – престъпление по чл. 129, ал.1 от НК.

Младен Ц. е привлечен в качеството на обвиняем, за това, че на 22.03.2016 г. в с. Бабинци, Ловешка област, около 21,30 часа, в хранителен магазин  в сградата на кметството, умишлено причинил средна телесна повреда на 32-годишен мъж от същото село, изразяваща се черепно-мозъчна травма със загуба на съзнание и разстройство на здравето, временно опасно за живота.

Пострадалият е настанен в  УМБАЛ гр.Плевен, Клиника по неврохирургия в тежко състояние кома. От събраните по делото доказателства може да се направи обосновано предположение, че обвиняемият е извършил престъплението. За това деяние законът предвижда  наказание  лишаване от свобода. Младен е осъждан многократно за различни престъпления, включително  и за причиняване на телесна повреда. Прокуратурата счита, че съществува реална опасност, във всеки момента, той да извърши друго обществено опасно престъпление, престъпление против личността или против правосъдието. Налице са данни, че същият е оказвал влияние върху очевидци да лъжесвидетелстват, както и  доказателствата, които сочат, че има опасност да извърши престъпление против личността на близките на пострадалото лице.

Съдът е приел като основателни аргументите на прокуратура, че съществува реална опасност обвиняемият да се укрие или да извърши друго престъпление, поради което взе мярка за неотклонение задържане под стража.

Определението подлежи на обжалване пред Окръжен съд.

Коментари