Посрещаме Джулая на Беклемето със „Северозападняците“, Стенли, „Кикимора“ и други


Община Троян ще спази новоутвърдената традиция и за четвърта поредна година ще организира Джулай морнинг в сърцето на Балкана. Беклемето ще посрещне всички гости и жителите на общината, както и цели 5 групи-изпълнители. С концерти на 29 и 30 юни, публиката ще се подготви за посрещане на първия юлски изгрев.

Новост за събитието е провеждането на двудневни концерти, но през настоящата година познатото на публиката събитие „Рок Академия с конкурс за авторска песен“ ще направи почивка и няма да се състои в познатия формат.

Обичани изпълнители ще са част от тазгодишното издание на „Джулай морнинг“. „Северозападняците“, с голяма доза чувство за хумор, се определят като етно-пънк-ска-поп-фолк, с елементи на балкански хард кор жанр. 7-членният състав е от Вършец, а дебютът им на сцената е през 2014 г. Групата е създадена от членовете на някогашната група „Амузия“. Идеята на бандата е „Дърво без корен не вирее“. Казват, че в основата на всеки един от текстовете им са заложени действителни северозападни истории.

SEVI е българска рок група от София, изпълняваща песните си на английски език. Основана е от вокалистката Светлана Близнакова през 2010 г. Групата описва стила си като „heart rock“, заради емоционалните и прочувствени послания на песните си. През септември 2016 групата е избрана да подгрее първия концерт на Nightwish в България, а по-късно „SEVI“ подгряват Europe в зала Арена Армеец София.

Стенли е популярно име от българската музикална сцена, български поп и рок изпълнител, известен със сътрудничеството си с групите Тангра и Спринт, както и със самостоятелната си кариера на певец и композитор. Стенли става част от рок група „Легендите“ заедно с Йордан Караджов, Константин Цеков, Константин Марков, Митко Кърнев и Любо Киров.

John Steel е група, сформирана през април 2007 г. от Иван Сталев (китара), Бойко Гочев (бас) и Живодар Димитров (барабани). Идеята на групата идва от един проект, наречен Шоуто „Иван Сталев на китара“. Живодар и Бойко решават да кажат идеята за нов проект на Иван и това е началото на новата група. В началото групата се казва Ivan Stalev GuitarShow, но по-късно музикантите решават да сменят името на John Steel. Групата води началото си от Харманли и Хасково. Не след дълго „John Steel“ се мести в Пловдив и започват участия в множество концерти, създаване на авторска музика и съвместни проекти с други музиканти.

„Кикимора“  е българска група създадена през 2011 г. от Николо Коцев – основател и на групата BRAZEN ABBOT (с участието на Glenn Hughes, Joe Lynn Turner, Tony Harnell, Doogie White и др.) „Кикимора“ е прогресивна хардрок банда, която създава песните си на български език, базирайки се на корените на класическия рок. Нейната основна философия е: „да стоим здраво стъпили на земята, да бъдем гъвкави и свирим за публиката, да останем верни на идеала за високо инструментално и вокално майсторство и уникално въздействие с всеки концерт“. Затова и текстовете на песните им са ориентирани към същностните проблеми на нашето време.

Беклемето ще очаква всички гости на „Джулай морнинг“ на 29 юни, когато кметът Донка Михайлова ще открие двудневния празник.

Коментари