Посланикът на Германия връчи награда за принос във високите технологии и иновации на гиганта в машиностроенето у нас ЕЛПРОМ ТРОЯН

Отличието е за постижения в областта на високите технологии, Иновациите и Индустрия 4.0, нещо с което България влиза в челните редици на Европа и Света


Младен Петков Мондешки, собственик на Елпром Троян
Младен Петков Мондешки, собственик на Елпром Троян

Събитието се състоя днес 25 Януари 2018г. от 19 ч. в Аулата на Софийски Университет в присъствието на Президента на РБългария г-н Румен Радев, политици, общественици и дипломати, както и Кмета на град Троян.  Наградата за Иновации на Германска Икономика за 2017 година, получи собственикът на Елпром Троян, г-н Младен Петков Мондешки, който заяви, че основната цел на гиганта в машиностроенето е била и ще бъде, да трасира бъдещето в машиностроенето. „Това, което правим е да развиваме машиностроенето и да вървим по пътя на Индустрия 4.0, а това е бъдещето, ние го осъзнаваме и допринасяме за това ежедневно. Това е наш дълг, защото Елпром Троян е символа на машиностроенето в България. Заповядайте, каним ви в Троян, елате и вижте с очите си, това е града на бъдещето, това е Елпром Троян“, казаха в обръщението си представителите на завода и  г-н Младен Петков Мондешки на церемонията.

Елпром Троян е утвърден лидер в машиностроенето и високите технологии, като достигна висоти в областта на Индустрия 4.0.

Елпром Троян е разработил невероятни приложения за мишиностроенето, които имат и ще имат огромно значение за индустрията днес и в бъдеще.

Елпром Троян създаде платформата Smart Digital Monitoring (SDM30), която се  асемблира в  рамките на всеки завод, където кибер-физичните системи могат да контролират физичните процеси, създавайки виртуалнокопие на физическия свят и по този начин ще вземат независимо, децентрализирано решение. Така кибер-физичните системи комуникират и се съгласуват помежду си и с хората в реално време посредством Cloud -облачна услуга. Това е безценно за всички структурно определящи индустрии, където управлението на риска е от най-високо значение, като в химическа, нефтопреработвателна, минна, военна, енергийна, авиационна, фармацефтична , автомобилната индустрии т.н.

Устройство е препоръчително да се асемблира към всеки електромотор, а електромоторите са навсякъде.  Асемблирането на SDM 30 е задължително, там където има високо ниво на замърсяване с химикали, шум, прах, високи или ниски температури, радиация и т.н, както и на недостъпни, труднодостъпни или отдалечени  от човека места. Устройството е предназначено да е там, където условията и средата са враждебни за човека.  Това устройство ви гарантира едно, а то е най-важното, че риска от авария ще бъде сведен до статистическата  нула. Това е и причината  това устройство да е пионер в индустрията. То е бъдещето, с което сигурността ще получи друго значение, а грижата за човека ще придобие ново измерение. Това е достижение на Индустрия 4.0, това е новият хоризонт в машиностроенето.

 

Коментари