Поредно отличие за момичетата на Николай Матев


Този уикенд Българска Федерация по джудо проведе държавните отборни шампионати. На 27.05. за юноши и девойки младша възраст, а на 28.05. за юноши и девойки старша възраст.
Надпреварата за най-добър отбор на страната в двете най-многобройни възрастови групи се състояха в сливенската зала „Христо Ботев“, където над 20 спортни клуба мериха сили, за да докажат класата.
Троянският клуб взе участие и в двете възрастови групи, но само в женското направление, където за пореден път доказа силата на троянското женско джудо, доказало се през годините, особено при девойките старша възраст.
През съботния ден отбора на девойките ни младша възраст също бе блестящ, като всяка една от състезателките  изигра повече от добре всяка една от схватките си в отделните категории, но на финала срещу отбора на домакините /единият от трите сливенски клуба по джудо в Сливен/, където също нещата вървяха среща за среща само по-голямата численост на противника /нашият отбор нямаше представител в две от категориите/, ни попречи да се окичим и тук с титлата на отборен шампион и се наложи да се задоволим със вицешампионско отличие.
На другия ден обаче още с появата на нашите момичета в залата нямаше човек който да се съмнява кой е новият шампион на България за 2017 год. в тази възраст, а това личеше и в очите на всяка една състезателка на противников отбор застанал срещу нашия тим на татамито.

И така след показан изключителен боен дух, желание за победа на отбора на всяка цена, състезателките ни не допуснаха нито една загуба и завоюваха по най-безапелационен начин титлата – ТРОЯН –  ОТБОРЕН ШАМПИОН НА БЪЛГАРИЯ ЗА 2017 г. 

Ето и имената на нашите изключителни момичета:

1. Александра Ковачева
2. Златомира Жекова
3. Никол Цанкова
4. Христина Грънчарова
5. Таня Радулова
6. Памела Мачковска
7. Наталия Банчева
8. Анна-Мария Манушева
9. Цветелина Маринова
10. Павлина Петрова

Коментари