Полицаи иззеха боен арсенал от гр. Ябланица


Полицаи иззеха боен арсенал от гр. Ябланица.
В хода на образувано досъдебно производство полицаи от РУ-Ябланица са извършили претърсване на два адреса в града.
От къща собственост на 39-годишна жена  са иззети три броя капсул детонатори, като за притежанието им не е представено надлежно разрешение.  В другия частен дом, собственост на 27-годишен мъж, полицаите са се натъкнали отново на незаконно притежаван арсенал: 18бр. капсул детонатори, 2кг. амонит, огнеупорен шнур , над 200 броя патрони с различен калибър, 5бр. патрони в пълнител за карабина, цев за оръжие и 3 различни по вид пушки.
По случая са задържани двама мъже на 27 години и мъж на 54 години, всички от гр.Ябланица. Образувани са две досъдебни производства и работата продължава.

 

Полицаи от РУ-Ловеч работят по разкриването на кражба на златен синджир, извършена  за времето от 4 до 9 юни от частен дом на бул. «България» в града.

 

В РУ-Ловеч са образувани две досъдебни производства за кражби от 2 къщи в с.Слатина. От мазе към едната къща е отнета медна пръскачка и два електрожена, а от маза към другия имот  липсват медни съдове. Кражбите са извършени в нощта на 8 срещу 9 юни.

 

На 09.06.2015 г.  в  РУ-Ловеч е образувано досъдебно производство срещу неизвестен извършител, който за времето от  05 до 09.06.2015 г  е проникнал в склад в сграда на ул.“Княз Ал.I Батемберг“ и е отнел неустановено количество хранителни стоки, две картини , акордеон и др.

 
В РУ-Тетевен е образувано досъдебно производство срещу неизвестен извършител, който е източил 440 литра дизелово гориво от резервоар на клетка на мобилен оператор, разположена в землището на с.Голям Извор.

Коментари