Покемони нападнаха Троян


Град Троян не е по-различен от случващото се по цял свят. Както може да видите от снимката, която ни изпрати наш читател, и на центъра на Троян се срещат покемони.
Тази година беше пусната дългоочакваната игра за мобилни телефони „Pokemon Go“, която е комбинация между виртуална и истинска реалност. Целта на играта е всеки треньор да събере максимално количество покемони, да ги тренира, да се бие с тях и да печели битки за своя отбор.
Играта използва реалната карта на географското място, на което живее даденият играч. Покемоните също се намират на физически места, но във виртуална реалност. Всеки играч трябва да обикаля из града, за да събере максимално количество герои.
Оказа се, че най-много от палавите същества се намират в центъра на града, пред различни обществени сгради или заведения.
Залавянето им е доста трудно и се изисква от вас да сте наистина добри в работата с мобилни устройства. Простата идея за покемоните бързо се превръща в истинска мания и логично следва въпросът кой играе Pokemon у нас?
Оказва се, че играта е достъпна във всички градове на страната, но в София най-голямо струпване на играчи има на площад „България“ пред Националния дворец на културата, защото именно на това място се намира „арена за битка“ във виртуалния свят на играта.
По принцип най-добри шансове да си хванеш покемон има около градски забележителности. Затова и около такива места по всяко време можете да видите геймъри, които са излезли на лов за виртуалните същества. Твърди се, че един от тийнейджърите, пребити преди седмица в центъра на София, е преследвал именно покемони.
Коментари