Позиция на NETWORX BULGARIA относно разкопани тротоари в Ловеч


 

През последните дни във фейсбук излязоха множество злобни коментари около разкопаването на тротоари в Ловеч с цел полагане на кабели за кабелна телевизия и интернет.  В тази връзка обявен за „виновник“  бе eдин от доставчиците в Ловеч – NETWORX BULGARIA.

Днес, NETWORX излезе със своя позиция по проблема:

Копаем по одобрени проекти и издадени Разрешения за строеж. Имаме учредени права на прокарване, за които сме заплатили такси към Община Ловеч.

Изпълнител на проекта е фирма „Комес-Г“  от В.Търново – с повече от 20 годишен опит в изграждането на далекосъобщителни мрежи. Подизпълнител е Видинска фирма. Надзор – е фирма „ЕК-5“ – Ловеч, обекта се проверява всеки ден от Община Ловеч.

Спазват се всички изисквания на проекта и Общината.

Към момента колеги от друг оператор също копаят – и интересно – към тях няма изисквания относно дълбочина на изкопите. Констатираме, че техните тръби са на 20-30 см дълбочина, в нарушение на Наредба 35, изискваща минимална дълбочина на 50 см.

Относно възникнал конфликт на бл. „Спартак“ и невъзстановен тротоар – тротоарът е прокопан от въпросния оператор – и гражданите би трябвало да търсят от тях възстановяване на тротоара.

NETWORX BULGARIA

 

 

 

Коментари