Позиция на Общинската организация на ПП „ГЕРБ“ – Троян


Общинската организация на ПП ГЕРБ – Троян, сваля политическо си доверие от кмета на с. Старо село Виолета Вълкова. Решение за това е взето на заседание на общинското ръководство преди месец.

Мотивите за крайната позиция са не един и два, но капката, която преля чашата на търпението, е предложението да бъде асфалтиран път в Старо село, който ползва единствено брата на Виолета Вълкова. Макар да сме наясно, че кметовете на малките населени места нямат правата да организират и реализират подобри проекти, фактът, че такова предложение е отправено до общинската администрация вече говори за порочна практика и начин на мислене и действие, което не е в интерес на жителите на Старо село.

Разбира се, за нас остава отворен и въпросът как общинската администрация в Троян е похарчила близо 4330 лв. без да направи своя анализ дали инвестицията е най-добрата за всички жители на селото. Защото направеното предложение е едно, а организацията на ремонта на пътя – друго. Обществената поръчка и избор на изпълнител, а преди това и предложението за инвестицията пред Общинския съвет се извършва именно от общинската власт. Не звучи сериозно обяснението на община Троян, че видите ли, текущият ремонт по ул. „Софийска“  в мах. „Америка“ в с. Старо село е извършен, защото кметът го е поискал, а кметският съвет гласувал. За всички е ясно, че ремонтът е нецелесъобразен и направеният разход е абсолютно необоснован, от гледна точка на това, че има други улици в селото, които са в тежко състояние, а се ползват не от три семейства, както ул. „Софийска“, а от всички жители на Старо село.

Ние от ПП ГЕРБ в Троян заявяваме категорично възмущението си от арогантното поведение на Вълкова. Направените опити досега да се разговаря с нея и да ѝ се вмени задължението да се съобразява с очакванията на хората, гласували за нея и в изпълнение на целите на ПП ГЕРБ за видими резултати в полза на всички жители на селото, са били безуспешни. Считаме за недопустимо поведението на един кмет, избран от листата на нашата партия, което е демонстрация на неуважение към хората, дали гласа си него.

Очакваме от избраните кметове по места, независимо от коя политическа сила са, да работят в интерес на хората, спазвайки закона и морала, изпълнявайки задълженията си.  

Иван МИХОВСКИ
Общински ръководител на ПП ГЕРБ – Троян

25 октомври 2016 г.
Троян

Коментари