Пожарът се разгаря! Шофьорът на мъжа на черната Бети се превърна в джигит на пътя


Лозан Панов, човекът, който постанови фамозното съдебно решение за пешеходците, че съвсем регламентирано са газени на пътя и който направи скандал с болтовете на Мерцедеса на НСО, ползва услугите на шофьор-джигит!

Това показва информация на БЛИЦ за наказателно постановление, наложено на шофьора на шефа на Върховния касационен съд.

След демонстративния отказ на Лозан Панов да ползва охрана и транспорт от НСО, той започва да се вози на служебен автомобил, управляван от шофьор на ВКС. Автомобилът е Тойота Авенсис, рег. № СА 9619 НК. Тази кола транспортира Панов по време на всичките му срещи и пътувания. Припомняме, че в същото време Панов уволни шофьорите на своите заместници и им отне служебните автомобили.

Колата на съдия Панов, макар и служебна, според Закона за движение по пътищата няма специален режим на движение (устройства за звукови и светлинни сигнали), респективно – няма право и на подобно оборудване.

На 2 ноември 2017 г. в 7.35 ч. на път за дома на председателя на ВКС, ползваният от Панов автомобил извършва поредица от опасни и неразрешени маневри по бул. „Цар Освободител“ – последователно внезапно преминава в лентите за движение (неправилно пристрояване по смисъла на Закона за движение по пътищата). Автомобилът е спрян от патрул на КАТ за проверка. Шофьорът е Васил Асенов Карадимов, служител на ВКС. При проверката полицаите установяват още, че на колата са монтирани светлинни индикатори, предназначени за автомобили със специален режим на движение. На водача е съставен акт, а впоследствие с наказателно постановление му е наложена глоба и е лишен от право да управлява МПС за един месец. Глобата е била общо 70 лв. (50 лв. за незаконните светлини и 20 лв. за неразрешено пристрояване).

Така борецът за правда г-н Панов се оказва обикновен нарушител. Привилегиите очевидно са му скъпи, но само когато се отнасят до самия него. Незаконните светлини очевидно са ползвани от шофьора му, но едва ли без негово знание и изрична санкция. Шофьорът на ВКС е решил, че е богопомазан, щом вози председателя на Върховния съд и има незаконен „буркан“.

БЛИЦ задава на г-н Панов следните въпроси:

1.    Разпоредил ли е премахване на незаконните светлини на въпросния автомобил, както и на други автомобили, които го возят?

2.    За какво му е на г-н Панов „буркан“, след като публично се отрече от привилегиите, предоставяни от НСО?

3.    За времето, в което е бил наказан шофьорът на г-н Панов, същият получавал ли е заплата и какво точно е работил един месец? Каква е била реакцията на самия г-н Панов, запознавайки се с наказателното постановление?

4.    Г-н Панов интересува ли се дали колите на ВКС и на други съдилища ползват незаконни „буркани“?

 

Коментари