Подпалиха умишлено комбайни за над 1 млн.евро в Русе


Пожар унищожи през тази нощ кабините на три чисто нови комбайна, разположени на открита складова площадка в пристанището „Изток“ на бул. „Тутракан“ в Русе. Пламъците са засегнали още шест земеделски машини – три комбайна и три трактора, съобщиха от полицията в крайдунавския град.

Сигналът за пожара е подаден малко след 0.30 часа, като трите нови комбайна „New Holland“ са били разположени на различни места на площадката.
Веднага на място са пристигнали три екипа на противопожарната служба, които са успели да загасят огъня до 2.10 часа. Спасени са останалите на склад общо девет комбайни и трактори.
От полицията обясниха, че вероятно става дума за умишлен палеж. На място се извършва оглед. По случая се води разследване, уведомена е и прокуратурата. Изпълнителният директор на „Пристанищен комплекс-Русе“ Петър Драгошинов коментира, че подобно нещо се случва за първи път като според него причината е умишлен палеж. Районът се охранява. Служителят е правил обход, когато е чул гърмежи, които са предшествали пожара. Трите комбайна, чийто кабини са изгорели напълно, са били на един собственик. „Щетите тепърва ще се оценяват, като предстои оглед от застрахователи“, заяви Драгошинов.

По информация на търговци цената на един комбайн от среден клас е около 400 000 лева.
Драгошинов каза още, че всичката техника, разположена на откритите складови площадки на територията на пристанището, е чисто нова.

източник: БТА

Коментари