Плевен с отлична оценка по важни проекти


Без констатирани пропуски и издадени предписания се осъществява проектът „Интегриран градски транспорт на Плевен”, гласят резултатите от двудневната детайлна проверка от външни експерти, избрани от Министерството на регионалното развитие и благоустройството. Проверката обхвана всички вече приключили компоненти по проекта, както и тези в процес изпълнение.

Напредва строителството на новото тролейбусно депо в жк „Дружба”, активно се работи по обновяване спирките на градския транспорт и двете сгради за отдих със санитарни възли на обръщателите  в двата големи квартала, монтират се новите стълбове на тролейбусната мрежа и се подменят съществуващите, предсрочно ще бъде завършена велоалейната мрежа с обща дължина 9.5 км.

IMG 1977Проектът „Интегриран градски транспорт на Плевен” е един от най-мащабните, реализирани от Община Плевен. Той се финансира от Оперативна програма „Регионално развитие 2007 – 2013 г.”. Срокът за изпълнението му е краят на настоящата година, а очакваните резултати са създаване на по-добър стандарт за живот в Плев

Коментари