Плевенчани извиха първото неделно хоро


Първото лятно неделно хоро в Плевен извиха участниците във Фолклорния клуб за народни танци „Българско хоро“ с ръководители Олга и Минко Мустакови и децата от Школата по спортни танци „Артефакт“ с ръководител Люба Валентинова.  плевен

В инициативата „Неделни хора и…“, която е част от богатата програма на Община Плевен  „Ваканция в Плевен – лято 2015″ се включиха кметът проф. д-р Димитър Стойков, общински съветници и много граждани.

IMG 0067На 22 юли и 19 август в неделните вечери ще се включи и Клубът по спортни танци „Дъга“ с ръководител Жени Василева, а на 26 юли и 13 септември – Клубът за народни танци „Веселяци“ с ръководител Цветан Димитров. Неделните хора в Плевен ще продължат и през август и септември.

Първата танцова вечер за август е на 2-ри с участието на „Фолк Денс Българи“ при НЧ „Ракитин – 1969“ с ръководител Иваничка Гергушка. На 9, 16 и 23 август на площада ще се изяви и Северняшкият ансамбъл за народни песни и танци „Иван Вълев“ с директор доц. Георги Хинов, а на 30 август – Школата по спортни танци „Артефакт“ с ръководител Люба Валентинова.

През септември в танцовите вечери ще участват Клубът по спортни танци „Авангард“ с ръководител Драгомир Балински, Хип-хоп училище „Плевен“, както и други групи към НЧ „Извор – 1959“.

Коментари