Пет ваканции заедно с лятната ще имат учениците през следващата учебна година


Пет ваканции заедно с лятната ще имат учениците през следващата учебна година. Това показва графикът за учебното време, публикуван на сайта на Министерството на образованието и науката, съобщават от dnes.bg.

Есенна ваканция ще зарадва децата само месец и половина след първия звънец. Те ще почиват от 31 октомври до 2 ноември включително.

По Коледа пък учениците няма да посещават класните стаи общо 11 дни – от 24 декември до 3 януари догодина. Само след по-малко от месец хлапетата и гимназистите ще излязат в нова междусрочна ваканция – от 30 януари до 7 февруари. На следващия ден ще започне вторият учебен срок.

Пролетната почивка за учениците от 1 до 11 клас ще е 9 дни и е насрочена за периода от 2 до 10 април. За зрелостниците тя ще е по-кратка – от 2 до 6 април.

За разлика от последните няколко години обаче, зрелостниците няма да имат и ден отдих между двете матури. Националният изпит по български език и литература ще е на 26 май, а втората задължителна матура по избор ще е на следващия ден. На същите дати ще са и националните външни оценявания след седми клас.

На 26 май ще е и изпитът за гимназия по български език, а на 27 май ще бъде тестът по математика. Така за поредна година зрелостници и седмокласници ще имат изпити „две в едно“.

Източник: http://lukovit-news.com/

Коментари