Петър Николов: Това, че ДОСТ са турски мекерета, не превръща ДПС в патриоти


Петър Николов е водач на листата на Обединените патриоти в Ловешка област. Роден е през 1979 година в София. Завършва Класическата гимназия и Софийския университет. Доктор по История и преподавател по Политически науки в Нов български университет. Автор на четири книги в областта на историята и политиката. Женен с три дъщери.

Г-н Николов, вчера водачът на листата на ДПС Джейхан Ибрямов публикува открито писмо, провокирано от Ваши позиции срещу движението, в което Ви атакува остро, как ще му отговорите?

За мен тази реакция е знак, че вървим в правилната посока. До вчера в Ловешка област нямаше предизборен дебат. Имаше само някакви партийни човечета, които обикалят по селата и циганските гета и се пазарят за гласове. Аз и колегите ми от Обединените патриоти, хвърлихме камък в блатото и накарахме ДПС най-накрая да започнат да говорят поне малко политически…

И все пак как ще му отговорите?

Със сигурност не с лични нападки като неговите. Ако съм научил нещо в политиката, то е че не трябва да се обиждат политическите опоненти, а трябва да се уважават. Адски глупаво е да започнеш да ръсиш обиди за човек, когото не познаваш само, защото „правилната партийна линия“ изисква това. Всъщност, фактът че не членувам в никаква политическа партия ми дава точно това предимство, да не трябва да говоря от нечие име и да се подчинявам на нечия чужда воля.

Но що се отнася до политическите тези на г-н Ибрямов, то ще му отговоря с удоволствие. В общи линии той казва следното: ДОСТ са директен проводник на турска политика в България, а ДПС не са, следователно не атакувайте ДПС и не гледайте, как действат и управляват, защото каквито и да са, ДОСТ са по-лоши.

Нека започна с това – да, ДОСТ са отвратителна формация, която видимо се финансира от Турция, която агитира на турски и която явно е на пряко подчинение на турския диктатор Ердоган. ДОСТ са дъното на българската политика и са само началото на готвещата се турска инвазия не само срещу нас, а и срещу целия Европейски съюз.

Съгласен ли сте с това, г-н Ибрямов? Надявам се, че сте съгласен. Само, че има и друго – ДОСТ не дойде от никъде и Лютви Местан не падна от небето. Всъщност ако не ме лъже паметта, доскоро тъкмо той беше лидер на Вашата партия! И докато беше нейн лидер я превърна в инструмент на турската политика в България. Без да срещне, каквато и да е съпротива в редиците й. Струва ми се, че не някъде другаде, а именно в ДПС Лютви Местан е усвоил и всички онези изборни практики, на които ставаме свидетели в момента в Ловешка област…

Това ли е основният проблем на ДПС, че ДОСТ произхождат от тях?

Аз съм сколнен да повярвам на тезата, че изгонвайки Местан, ДПС действително са скъсали пъпната си връв с режима в Турция и в момента се опитват да провеждат някаква национална политика. Но ДПС имат и други проблеми… Всъщност в интервютата ми, които така подразниха ДПС аз говоря за конкретни практики, основно от Тетевенска община на груби нарушения на законите и злоупотреби. Защо не отговорят на тях? Защо ни баламосват с това – за да не дойде ДОСТ, изберете ДПС!

Не е ли правилна тази логика ако действително ДОСТ са проводник на турско влияние, а ДПС не са?

Така де, за да не дойдат турските подлоги – изберете мошениците! Ами то това е все едно някой да Ви предложи за да не Ви отреже главата, да Ви отреже краката. Вярно, че е по-добре… Ама не ми се струва най-удачния избор.

А всъщност замисляли ли сте се, дали всичко това не е игра? Дали целта не е чрез ДОСТ, ДПС просто да бъдат отново легитимирани като нормална политическа партия и да им се отвори вратичка към властта? Чудесен план, само дето българите не са тъпи за да се вържат на толкова евтина схема…

Вие сте и политолог… Има ли вероятност според Вас ДОСТ да влезе в парламента?

Не, няма. Затова Ви казвам, че всичко това е пушилка, целта на която е да изпере образа на ДПС. Ако ДПС обаче действително са патриоти за каквито се представят, аз бих ги призовал към няколко неща. Първо – нека се включат в блокадата на турските автобуси, която сега момчетата от Обединените патриоти организират на границата! Второ – нека подкрепят премахването на гласуването в Турция за следващите избори, а най-добре и да подкрепят едно премахване на двойното гражданство на българските изселници, което да сложи точка на тези брутални намеси на Анкара във вътрешната ни политика. И трето – ако ДПС действително защитават българския национален интерес, нека по време на българското председателство на ЕС да заявят ясно, че Европа има цивилизационни граници, в които Турция няма как да влезе и е крайно време преговорите за нейното членство да бъдат окончателно преустановени.

Всичко това ме подсеща, че в отвореното си писмо, Джейхан Ибрямов ви обвинява в „крещяща неинформираност и по отношение на вътрешните, и геополитическите процеси“…

Бих могъл да преподам урок по геополитика на г-н Ибрямов. Гарантирам му, че ще научи много, защото преди да бъда кандидат на изборите, аз съм преподавател тъкмо в университета, където той е получил дипломата си. Бих се радвал и г-н Ибрямов да приеме поканата ми за участие в геополитически дебат. Ще бъде наистина интересно. Ще видим дали например ДПС все още мисли, че както преди години беше казал Ахмед Доган – пътят на България към Европа минава през Босфора!

На финала на този разговор, а и на финала на предизборната кампания въобще, имате ли някаво обръщение към гласоподавателите от Ловешка област?

Не се хващайте на лъжите! Това, че ДОСТ са турски мекерета, не превръща ДПС в патриоти. Това, че едните са опасни за България, не изкупва вината на другите за съсипването на цели отрасли от българската икономика и за разграждането на социалната тъкан на десетки ако не и стотици български селища. Единствените истински патриоти в България си имат име и то е Обединените патриоти. Вярвам във Вас!

ПЛАТЕНА ПУБЛИКАЦИЯ, ПАРЛАМЕНТАРНИ ИЗБОРИ 2017

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!

Коментари