Паунов потвърдил за разговорите с Божков, напуска ПГ на БСП


Лидерката на БСП Корнелия Нинова побърза да се разграничи бързо от Александър Паунов след пуснатите от прокуратурата записи с Васил Божков, въпреки че именно тя запази коалицията с него и го вкара в парламента. 

„Александър Паунов не е член на БСП, той е председател на Българската комунистическа партия и разговора му с Божков не ангажира БСП“, заяви соцлидерката в паниката да се разграничи.

Самият Паунов е признал за разговорите и още днес той щял да си подаде оставката като депутат от БСП и да остане независим. Тя обаче не успя да обясни от чие име тогава той е задавал въпросите си и е правил изявления в НС, след като тя е председател на групата и всичко се одобрява от нея.  

На въпрос защо иска оставката на главния прокурор Иван Гешев, Нинова заяви, че е заради влизането на въоръжени в президентството, като пропусна, че това става след решение на двама съдии от независимия български съд.

Нинова не пожела да коментира това, че Румен Радев също е замесен в разговорите между Васил Божков с разкритието, че щели да му наредят служебния кабинет.

Корнелия Нинова се изхлузи и от въпроса за питанията на Александър Паунов към финансовия министър Владислав Горанов, като според соцлидерката това било самосиндикално решение на Паунов и от БСП нямали нищо общо въпреки, че е член на групата им в парламента.

Коментари