Парични средства и предпазни материали пристигат от дарения в ловешката болница


Парично дарение на стойност 25 200 лв предостави на МБАЛ „Проф. д-р Параскев Стоянов“ Българската банка за развитие. Тези дни пристигат и дарения на лични предпазни средства – маски, гащеризони, ръкавици, халати. Българският лекарски съюз, дружеството по офталмология и организацията на евреите „Шалом“ предоставят хранителни продукти за семействата на медиците, които работят пряко с доказани случаи на COVID19 в лечебното заведение.


Това информира Областна администрация директорът д-р Румяна Нановска. В нарочно писмо до всички дарители тя изказва благодарността на екипа на Ловешката държавна болница и на всички жители на областта. В него се казва: Вашата доброта и загриженост създават у нас самочувствието, че не сме сами в битката с тази коварна, агресивна невидима зараза COVID 19. Дълбоко вярваме, че отговорното поведение на обществото ще допринесе за по-бързо справяне с трудностите, които причини заболяването за всички, но най-вече ще спаси човешки животи – най-важният капитал на държавата ни! Като Ви благодаря още веднъж с цялото си сърце, оставам с вярата, че всяка трудност има и положителни страни – дава ни безценен опит, учи ни на смирение, засилва вярата ни, връща ни към семейството и най-близките ни. Пожелавам на Вас и екипа Ви здраве! Пазете се!“.


Д-р Румяна Нановска, която е инфекционист, е карантинирана в инфекциозно отделение на МБАЛ – Ловеч, където лекува и единствения засега доказан пациент с коронавирус. Тя се чувства добре и няма никаква симптоматика и продължава да изпълнява задълженията си. Пациентът в отделението също е добре, без оплаквания и от три дни без температура.


За ловешката болница са заявени и други дарения, които към момента не са пристигнали.

Коментари