Още издирват осъдения за 21 млн. лв. бивш банков касиер


Софийският апелативен съд (САС) пак не успя да даде ход на делото срещу бившия главен касиер на Алфабанк Петко Митевски, който продължава да е в неизвестност.
Преди няколко месеца той беше осъден на 15 г. затвор за длъжностно присвояване на 21 млн. лв. Когато Софийският градски съд постанови присъдата, той беше с мярка „подписка“. Прокуратурата поиска Митевски да бъде задържан, но когато САС постанови постоянен арест, се оказа, че той вече не може да бъде намерен на  адреса си. От 19 юли ексбанкерът е обявен за общодържавно издирване.

Вчера магистратите от САС отправиха запитване към Националната следствена служба, с което да проверят дали бившият касиер не се намира в някой арест в страната, съобщи „Труд“. Изпратиха писмо и до Шесто районно управление в София, откъдето трябва да отговорят защо не е бил задържан, когато се явил доброволно в полицията, за да влезе в затвора след присъдата на първа инстанция.

През юли адвокатът на Митевски – Георги Варамезов, заяви, че клиентът му не  избягал. Отишъл да се предаде в районното, но там още не били получили разпореждането на съда, че трябва да бъде отведен в затвора, затова и си тръгнал. Очевидно обаче след това е решил да се покрие.

Петко Митевски има забрана да напуска страната и засега се издирва само в България.

Коментари