Официално откриха едно от най-модерните тенис съоръжения в България


Мариана Печеян, заместник председател на Управителния съвет на Българска федерация тенис, кметът на община Дряново Трифон Панчев и Веселин Кръстев, собственик на ВСК „Кентавър“, тържествено прерязаха лентата днес на официалното откриване.

Бутиков хотел „ВСК Кентавър“ официално откри своето супер модерно тенис съоръжение, състоящо се от две тенис игрища, намиращо се точно срещу сградата на хотела. То е изградено от италианската фирма

Cannobio, като сложната геодезична метална конструкция, покрита със специална двойна мембрана е с внушителни размери и заедно с настилката положена от италианска фирма Play-it PLAY FLEX Confort, с три слоя дебелина 6 мм и маркировка от бяла смола Play-Flex, отговарят на всички европейски изисквания и стандарти.

Реализирането на мащабния инвестиционен проект, за около 2 млн. лева в Дряново, ще даде възможност за провеждането турнири от календарите на Тенис Европа и БФТ.

Според г-н Панчев, администрацията се старае да има добра връзка с бизнеса. Доказателство за това е обновеният паркинг между Бутиков хотел ВСК Кентавър“ и новооткритите кортове.

На официалното откриване на залата присъстваха Мариана Печеян – зам. председател на УС на БФТенис, Трифон Панчев – кмет на Община Дряново, Областния управител на област Габрово Мария Башева, председателя на Общински съвет Тодор Георгиев, касто и членовете на УС на БФТенис Орлин Станойчев, Камен Георгиев, Николай Стайков и Иван Лалов, Николай Стойчев – председател на треньорския съвет на БФТенис, Илия Атанасов – кординатор на комисията за Спорт, развитие и треньорско обучение към БФТ. Нук бяха още и Васил Велев, предприемач и общественик, председател на Управителния съвет на Асоциация на индустриалния капитал в България, Валентин Чакъров, директор първенства и турнири в Българския футболен съюз, Георги Трендафилов, председател на Областния съвет на БФС Габрово, тенис деятели и представители на Община Дряново.

Коментари