От поройния дъжд се срути част от покрив на сграда в центъра на Ловеч


От поройния дъжд се срути част от покрив на сграда в центъра на Ловеч, съобщи кметът на общината Минчо Казанджиев. Пострадали няма.

По думите на кмета сигналът за инцидента е подаден от местни жители около 17.00 часа. Сградата е бивше хранилище на Регионалния исторически музей. „Тя вече е изключително опасна и веднага съм се обадил да бъде обезопасено мястото, за да не преминават граждани. От утре започваме да търсим решение на въпроса – или ще бъде заздравена, или ще бъде съборена“, добави Казанджиев. Сградата не е паметник на културата. По-голямата част от нея е общинска, но има и частна собственост, затова ще се търсят и другите собственици.

Падналият в Ловеч дъжд, с гръмотевична буря, затрудни движението в града. Наводнени бяха участъци в района на хотел „Ловеч“ и театъра, както и подлези, частни домове, помещения на сградата на Съдебната палата. Както БТА съобщи, екипи на „Гражданска защита“ са изтеглили аварирали автомобили. За час и половина паднаха близо 40 литра на кв. метър дъжд. Обстановката вече се нормализира и улиците са проходими.

Източник: БТА, www.bta.bg

Снимка: lovechtoday.com

 

Коментари