Отстраниха от длъжност Данчо Катаджията


От 21 февруари Петков е под домашен арест

Нашумелият от Разследване на NOVA ТВ ловешки полицай, станал известен като Данчо Катаджията, е бил отстранен от длъжност в началото на седмицата. Това потвърди директорът на полицията в Ловеч.

Това не означава, все още, че Йордан Петков е уволнен дисциплинарно. До два дни комисията, която разследва поведението и морала на инспектора, ще входира своето разследване при министър Младен Маринов, който ще има крайната дума, затова дали Данчо Катаджията заслужава да бъде уволнен дисциплинарно.

От 21 февруари Петков е под домашен арест, след като Окръжен съд – Ловеч го измени определението на Районен съд пускайки го от ареста. В няколко серии на Разследване и репортажи по NOVA ТВ ви показахме, че Данчо Катаджията е разследван за принуда, данъчни престъпления, търговия с влияние и др. престъпления.

Показахме и високият стандарт на живот, както бизнесът, който върти в Ловеч и съседни села, въпреки че не му е позволено, заемайки длъжността на полицай. Стигна се и до ареста му, докато Петков се правеше на болен в Пирогов. 


Коментари