„Отровното трио“ вече директно плаши със смърт?


До сериозна ескалация в посланията на т.нар. „Отровно трио“, състоящо се от трима протестиращи срещу властта – Арман Бабикян, Велислав Минеков и Николай Хаджигенов – се стигна в ранните часове на вторник, съобщават от „Правен свят.“

Листовки със снимката на Хаджигенов и Минеков, които преди около две седмици в опит да реализират неособено сполучлив пърформънс пред Министерски съвет, нарамиха ковчег, върху който личеше и името на премиера Бойко Борисов, и се разходиха из центъра на града, заляха столицата. Скандалното в случая се явява надписът върху листовките, който гласи: „Оставка или ковчег“.

Перефразирайки безсмъртните думи на Апостола на свободата Васил Левски – „Свобода или смърт“ – реализиралите въпросното мероприятие всъщност обаче осъществяват състав на престъпление.

Още в ранните часове на деня, листовките с неизвестен произход бяха поставени върху капаците на колите, паркирани в центъра на София, разхвърляни из дворовете на жилищни кооперации и по улиците на града.

Остават отворени въпросите кой е финансирал отпечатването на въпросните флайери и кой е бил ангажиран с разпространяването им из столицата, но се очаква органите на реда да предприемат необходимите действия за изясняването им най-малкото заради бруталното послание, което те пропагандират.

Малко по-късно в социалната мрежа Фейсбук се разпространиха снимки и на други листовки, с подобен сюжет. На тях са разположени снимки на бесилка, а надписът гласи: „Оставка или смърт“. Обесени кукли с надпис „Оставка“ пък висят на няколко места в София. Такава има на бул. „България“ под моста за Бояна, на Моста на влюбените при НДК, на моста „Чавдар“, край телевизионната кула.

Снимки:Фейсбук

Източник: ПРАВЕН СВЯТ

Коментари