Отлично представяне на троянски джудисти на международен турнир


С 442 състезателя от България, Турция, Гърция, Кипър, Русия и Македония започна четвъртият международен турнир по джудо организиран от спортен клуб „Локомотив“. Състезателите се бориха в 6 възрастови групи, като първият ден започна от най-малките: родени през 2009 г. и по-малки.
Над 400 между, които и осем представители от нашия клуб (клуб „Чавдар“) бяха джудистите и през втория състезателен ден, когато за място на почетната стълбичка се бориха юноши и девойки младша възраст и кадети. За наша голяма радост троянските джудисти за пореден път показаха воля, характер и добра подготовка в надпреварата продължила близо 10 часа. И след изключително оспорвани схватки шест от представителите ни достигнаха финалите в своите категории, което ни донесе и първото място в крайното отборно класиране по медали, изпреварвайки домакините от Локомотив-София, ЦСКА и традиционно силните отбори на Турция и Русия /само за информация, клубът ни е взимал участие във всички издания на купата до сега и винаги е бил в челната тройка, но за първи път стъпва на най-високото стъпало като отборен победител/. С това отново доказахме класата на силната троянска школа, а и това ,че неслучайно сме трикратни отборни шампиони на България в тази възраст. A и дадоха заявка за още по-добро представяне в състезанията през новата състезателна 2017 година, през която ще се даде старт на първата отборна джудо лига, в която сили ще мерят първите осем най-силни отбора на страната ни.

Турнирът е съфинансиран по Програма за развитие на детско-юношеския спорт на Столична община в подкрепа на инициативата „София – Европейска столица на спорта през 2018 г.“ и премина при изключително добра организация от страна на домакините.

Автор: Николай Матев 

Коментари