Отворени врати в училището за планински водачи в Черни Осъм

Катерене по стена, "тролей" над река Черни Осъм и други атракции съпътстват откриването


Тази събота училището за планински водачи в Черни Осъм отваря врати, за да могат хората да се запознаят с това единствено по рода си у нас учебно заведение, съобщи БНР.

Гостите ще имат възможност да се включат в поход до Троянския манастир, да се запознаят с правилата при водене на група в планината, да се катерят на стена, да се пуснат по т.нар. „тролей“ над река Черни Осъм и да участват в различни игри. Могат да се включат желаещи от всякакви възрасти.

В училището, което подготвя планински водачи, се изучават ски-бягане, ски-алпинизъм, биатлон, ледено и скално катерене, планински туризъм, рафтинг, кану-каяк, бънджи скокове.

Тази година мотото на Деня на отворените врати е “Планината – наш живот и призвание”, а учениците и техните учители ще представят някои от основните си дейности там, разказва директорът Румяна Велешка.

Желаещите да се включат трябва да носят за похода малка раница с шише вода, дъждобран и да са обути с подходящи обувки. За катеренето и „тролея“ училището осигурява нужната екипировка.

Родителите, които ще изберат това училище за своите деца, ще им помогнат да бъдат здрави и да се научат на някои основни човешки добродетели, защото планината е здраве, казва Румяна Велешка.

 

Коментари