Осем месеца лишаване от свобода ефективно за държане на амфетамин, по обвинение на Районна прокуратура-Тетевен


След внесен обвинителен акт по бързо производство на Районна прокуратура-Тетевен и постигнато споразумение в съдебно заседание, 26-годишен мъж се призна за виновен и е осъден на осем месеца лишаване от свобода при строг режим за държане на амфетамин – престъпление по чл.354а, ал.3,т.1 от НК.

Николай С. осъден за това, че на  25.01.2015 г. в град Тетевен, Ловешка област, в себе си, без надлежно разрешително, съгласно Закона за контрол на наркотичните вещества и прекурсорите е държал високо рисково наркотично вещество – амфетамин с тегло от 0,068 грама, на стойност 2,04 лв.    

На 25.01.2016 г.  около 2 часа след полунощ, полицейски служители с патрулен автомобил забелязали лице, с качулка на главата, движещо се пеша в посока към центъра на града. Още щом спрели до обвиняемия за проверка на самоличността му, той направил опит да глътне нещо, което държал в ръката си и се опитал да избяга. Щом бил настигнат от полицаите, Николай  бързо хвърлил на земята найлонова опаковка с форма на топче, в която бил амфетаминът.

Обвиняемият е осъждан осем пъти за престъпления против собствеността, като последното наложено му наказание лишаване от свобода е изтърпял през 2014 г.

Споразумението не подлежи на обжалване или протест и има последици на влязла в сила присъда

Коментари