ОПГ начело с Лозан Панов 6 години овладява и брутално насилва съдебната власт – вижте хронология на манипулацията в разпределението на делата и участниците


Бруталните действия за овладяване на съдебната система и контрол на делата с най-големи финансови интереси, което преди дни констатира одитен доклад, възложен от ВСС, разкрива, че в периода 2012 – 2020 г. в съдебната система е действала стройно организирана престъпна група начело със сегашния шеф на ВКС Лозан Панов.

В групата влизат сегашният съдия от ВКС Владимир Йорданов, бившият правосъден министър и днешен лидер на партия „Да, България“ Христо Иванов, бившият шеф на Софийски районен съд и днешен общински съветник в София от „Демократична България“ Методи Лалов, бившият шеф на Софийски градски съд Калоян Топалов и бившия член на ВСС и сегашен съдия от Софийския апелативен съд и председател на соросоидния Съюз на съдиите Калин Калпакчиев.

Техните действия разкриват и намесата на политици и адвокатски кантори, пряко заинтересовани от контрола върху делата, водени от държавата срещу олигарха Иво Прокопиев, Трайчо Трайков, фалита на КТБ и избягалия банкер Цветан Василев.

Хронологията на събитията показва стройна система за овладяването на възловите съдилища ВКС, СГС и СРС и внедряването на конкретни магистрати за изпълнението на конкретни мръсни поръчки и дискредитирането на българската прокуратура от подсъдими олигарси като Иво Прокопиев, Огнян Донев и забегналия банкер Цветан Василев.

Ето и хрониката на една мерзавщина, представяна пред българското общество като борба за независима и справедлива съдебна власт:

Компютърни специалисти там са инж. Ташко Ташев и постъпилият наскоро Анчо Димитров

ВСС избира Лозан Панов за председател на новосъздадения Административен съд – София град.

Предлага на Ташев да напусне СГС и да бъде назначен за компютърен специалист там. Той отказва. Панов отправя същото предложение към Анчо Димитров. Той се съгласява.

Докато Лозан Панов е шеф на АССГ, там има двама компютърни специалисти – Анчо Димитров и Кристиян Михайлов. Деловодител в същия съд е Борислав Петров… Повече виж ТУК.

Коментари