Окръжна прокуратура- Ловеч предаде на съд мъж, направил опит да отвлече млада жена


Окръжна прокуратура-Ловеч внесе в съда обвинител акт срещу 23-годишен мъж извършил опит за отвлече млада жена –  престъпление по чл. 142, ал. 1 във вр. с чл.18, ал.1 от НК

Обвинението срещу  Ангел М. е за това, че на 01.10.2015 г., около 17,30 часа  в гр. Луковит, на ул. „Св. Св. Кирил и Методий“,  направил опит да отвлече 28-годишна жена от същия  град,  като деянието не е довършено по независещи от него причини и обстоятелства.

Пострадалата, след раздяла с мъжа си, заедно с дъщеря си се прибрала при родителите си в гр.Луковит. През лятото на 2015 г. се запознала с обвиняемият, който започнал да я търси, настоявал да бъдат заедно и твърдял  че много я харесва. Не след дълго, установили интимна връзка, като Ангел често й правел намеци, че ще я заведе в Германия да изкарва пари /да проституира/. Това много притеснило пострадалата и тя решила да сложи край на връзката. След като се разделили започнали проблемите – обвиняемият често безпокоял нея и родители й,  за което семейството подали жалби в полицията и Ангел бил предупреден с протокол.

На 01.10.2015 г., около 17.30 ч  пострадалата  заедно с баща си и дъщеря си отишли да пазаруват. Докато младата жена  товарила покупките в буса на баща си, обвиняемия се приближил, хванал я  през кръста и я понесъл. Жената се съпротивлява и крещяла за помощ.  Ангел и негов приятел  успели насила да я качат в лек автомобил, паркиран наблизо. Колата потеглила, но  в следващия момент буса, управляван от баща й, тръгнал срещу автомобила, в който била и се блъснал „челно“ в него. От удара колата спряла, жената отворила вратата и побягнала, а  обвиняемият взел дървен кол и тръгнал да се саморазправя с баща й.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от Окръжен съд Ловеч.

Коментари