Огнян Стефанов от „Фрог нюз“ със „Златна малинка“ за най-опашата лъжа


Сътрудникът на Държавна сигурност – Огнян Стефанов – Агент „Академик“, списващ сайта „Фрог нюз“, от години е пример за анти-журналистика и се е превърнал в непрестанен извор на фалшиви новини за депутата от ДПС Делян Пеевски пише агенция „Блиц“

След бягството на Цветан Василев в Сърбия, „Фрог нюз“, очевидно захранван с откраднатите от КТБ пари, видимо се превърна в рупор за финансовия фараон и в постоянен източник на всевъзможни инсинуации, откровени лъжи и долни клевети против Пеевски. Разбира се, голяма част от тях – препечатвани услужливо от медиите от кръга „Капитал“. Въображението на „журналиста“ Огнян Стефанов, закърмено с ченгеджийски номера и манипулации, не знае абсолютно никакви граници, когато трябва да се съчини поредната лъжа. Първо Пеевски беше „видян“ на пазара в Судан, накичен с автомати и бомби, да ги продава на килограм, после „Фрог нюз“ го „прати“ в Индия и Катар, там според сайта отново договарял сделки с оръжие.  За днешната си измишльотина обаче, Стефанов със сигурност е достоен за „Златна малинка“ за най-лош милиционерски сценарий, скалъпен на коляно, най-вероятно под диктовката на Василев.  680 млн. евро според „Фрог нюз“ дължал Пеевски (наречен артистично „Делян Славчевич“)…на Москва. Това всъщност били хонорари, получени от Русия и разпределяни (по сценария на Стефанов „Славчевич“ искал лично да ги „разкешва“) за „бивш президент, трима премиери, министри, политици…“. Сега обаче руснаците си ги искали обратно, а според Агент „Академик“, Пеевски успял да върне цели 168 млн. евро. За остатъка обаче му се налагало да се отчете пред „строгия благодетел“, но в „Москва не си падали по чакането“.

Източникът на това „нещо“, носещо гръмкото заглавие „Товарищ Дельян Славчевич, верни деньги! Будь мужиком!“, не са звездите, които (му го) говорят на Огнян Стефанов, както е в действителност, а били „специалните служби“, както гордо се заявява в „материала“. Не е уточнено обаче от къде са тези служби, но е логично да се предположи, че същите произхождат от расата на ендрогените – двуметрови извънземни милиционери от държавна сигурност, населяващи планетата Алфа Кентавър в съзвездието Андромеда. Щеше да е твърде смешно, ако не беше показателно за това, до какви висоти на „мисълта“ може да достигне фабриката за фалшиви новини, финансирана от Цветан Василев и Иво Прокопиев. Защото дали във „Фрог нюз“ ще бъде написана подобна глупост, или в „Дневник“ и „Капитал“ перфидно и завоалирано ще се напише почти същото, няма голямо значение. „Моралът“ на подобни „журналисти“, е показателен за това какво всъщност се случва в държавата ни и в медийната среда.  За съжаление на благодетеля на Огнян Стефанов – Цветан Василев, подобни лъжи не могат да постигнат никакъв ефект, още повече, че когато се говори за „руски“ връзки на някого, добре е да се каже истината за самия Василев.

БЛИЦ съвсем наскоро отново я припомни, а за съжаление разиграният от Василев цирк в последните години изобщо не е повод за смях, както е в случая със „статията“ от днес във „Фрог нюз“.

През 2015-а, съсипателят на КТБ хариза за 1 евро на белгиеца с руски паспорт Пиер Луврие в комплект БТК, „Дунарит“, „Авионамс“, НУРТС, ТВ 7 и ГАРБ, като двамата съчиниха легенда, според която Луврие бил „крупен инвеститор“. Измамата им бързо беше разкрита, защото Луврие се оказа изключително близък до руския православен олигарх Константни Малофеев, намиращ се в забранителния списък на САЩ, както и до военния министър на самопровъзгласилата се Донецка народна република Игор Гиркин – Стрелков, с когото Луврие гордо се беше снимал, а в друга фотография изразяваше радостта си от анексирането на Крим. След като схемата беше осветена, Луврие „върна“ обратно предприятията, а Василев набързо пак ги „продаде“, но на друго подставено лице – отново руснак – Дмитрий Косарев (също близък до Малофеев), който и досега продължава да твърди, че бил „собственик“ на най-големия български телеком. В медиите обаче се появи договор, според който Косарев всъщност трябва да охранява Василев и семейството му срещу 20% от „Виваком“, НУРТС, ГАРБ, „Дунарит“ и „Авионамс“, ако двамата успеят да ги продадат. В третия случай, свързан с ТВ 7, която Василев финансира с 300 млн. лева пари на вложителите в КТБ, се намеси лично Константин Малофеев, който призна, че се е виждал с Василев в Белград и щял да развива телевизионен бизнес в България.

Така че когато следващия път Василев възложи на Агент „Академик“ поръчка за свързване на Пеевски с „Москва“, „Судан“, „Индия“ и с къде ли не, добре е първо да прочете скалъпеното от Стефанов преди публикуването му, а след това, да се опита логично да обясни пред обществото собствените си, напълно реални руски връзки.

За разкриването на истината относно причините Василев да се опитва да прехвърли на руски олигарси голяма част от активите, придобити с пари на КТБ, със сигурност няма да му дадат „Оскар“ за най-добър сценарий. Но кой знае, може пък да бъде смекчаващо вината обстоятелство, при прочитането на присъдата му пред Специализирания наказателен съд.

Коментари