„Огнени сенки“ превзеха Гривица


Стотици рокери от страната участваха в  ежегодния мотосъбор край плевенското село Гривица, организиран от плевенския клуб на любителите на високите скорости на две гуми „Огнени сенки” със съдействието на Община Плевен и дирекция „Военноисторически музеи” – Плевен.

Срещата откри кметът проф. д-р Димитър Стойков. „Мотосъборът е не само един атрактивен щрих от колоритното лято, на което се наслаждават плевенчани и техните гости. Той е израз на свободния дух на хората обожаващи мотоциклетния спорт.“

В продължение на три дни участниците не само мериха сили в различни надпревари, а и разгледаха забележителностите на Плевен и се наслаждаваха на концертите на групите METALLVIPER и EXPEL.

„Освен богатата програма на „Ваканция в Плевен – лято 20015”, насочена към децата и младите хора, неделните хора, идната седмица ще стартират и Дните на балканското кино с прожекции на девет филма от съседните държави в Летния театър. В началото на септември ще се проведе и Първият международен фолклорен фестивал „Плевен пее и танцува”. Тази динамика от събития ни дава увереност, че Плевен става все по-предпочитано място за култура, спорт и развлечение, което ни радва и стимулира да подкрепяме повече подобни инициативи”,  каза още в приветствието си проф. Стойков.

Коментари