Общинският председател на МО БСП Ловеч, Христо Марков, завърши престижната академия на немската фондация FES


Общинският и областен координатор на МО в БСП Ловеч, Христо Марков завърши успешно Лятната академия за социална демокрация, организирана от най-старата немска политическа фондация „Фридрих Еберт” (FES).
 Седмото издание на Лятната академия в България се проведе от 21 до 26 юни в гр. Велинград и събра представители на основните леви и лявоцентристки политически партии в България – ПП АБВ, БСП, Движение 21, ПДС, ПБС, представители на синдикалните организации КТ „Подкрепа” и КНСБ, представители на ПП Зелените и на най-голямата младежка неправителствена организация в България – НМФ.
В шестдневния семинар бяха разгледани темите „Роля на социалната демокрация”, „Социална държава и социална демокрация”, „Икономика и социална демокрация”, „Гражданско общество и социална демокрация”,  „Интеграция, културен плурализъм и социална демокрация”,  „Европа и социалната демокрация”. По време на академията се проведоха и три изключително сериозни дискусии с водещи експерти по темите „Активност vs. апатия – актуални предизвикателства пред политическото участие на младите хора в България“,  „България и TTIP: Шанс за растеж или заплаха за демокрацията и пазара на труда?“, „Пътят на бежанците – предизвикателства пред българския културен модел“. В последния ден от мероприятието беше представена новата инициатива на PES – ACT4Youth, която се очаква да надгради „Младежката гаранция” и ще се реализира в бъдещите години на територията на ЕС.
Коментари