Община Троян се включи в кампанията на Министерство на регионалното развитие и благоустройството, радио N-Joy и радио Z-Rock – „Как променихме България“


На 29 юли 2015 г. Министерство на регионалното развитие и благоустройството, радио N-Joy и радио Z-Rock стартираха кампания, под формата на рубрика, под надслов „Как променихме България“. Идеята на инициативата е успешни проекти в сферата на туризма, осъществени чрез финансиране от Европейския съюз по Оперативна програма „Регионално развитие 2007-2013 г.“, да бъдат популяризирани чрез радиоефира.

Съгласно регламента на кампанията, слушателите имат възможност да гласуват за своя любим туристически обект в галерията със снимки на официалната страница на радио N-Joy и Z-Rock и в края на всяка седмица да отличат един туристически обект, събрал най-голям брой гласове. Един от участниците в играта получава и награда – „Уикенд за двама, осигурен от общината, на чиято територия се намира отличеният обект“ и рекламни материали  за оперативната програма.

По покана на организаторите на конкурса Община Троян се включи в надпреварата с представяне на проекта „Провеждане на иновативно културно събитие в Община Троян – Български фестивал на сливата“. В седмицата от 19 до 23 октомври 2015 г. слушателите избираха между проекта на Община Троян и тези на Общините Гърмен и Монтана.

От радиоефира на N-Joy и Z-Rock слушателите получиха повече информация за един от традиционните поминъци – сливопроизводството, както и за над двадесет годишната история на честването на празника, прераснал в „Български фестивал на сливата“.

В седмичната игра слушателите на радио N-Joy и радио Z-Rock дадоха най-висока оценка на проекта на Община Троян. Проект „Провеждане на иновативно културно събитие в Община Троян – Български фестивал на сливата“ получи 193 гласа от общо 408 от радио Z-Rock и 170 гласа от общо 269 гласували на страницата на радио N-Joy.

 

Станислава Цукева

„Връзки с обществеността“

Коментари