Община Троян продължава да подкрепя инициативата „Капачки за бъдеще“. МБАЛ гр. Троян вече получи кувьоз


Община Троян се включва в кампанията „Капачки за бъдеще“ за втори път, чрез служителите в администрацията, които събират пластмасови капачки, само година след първото участие в кампанията. Радостната новина през настоящата кампания бе, че един от кувьозите беше дарен именно в троянската болница.

Кметът на Общината Донка Михайлова и управителят на общинската болница д-р Бамбов се срещнаха с представителите на фондацията, за да изразят своята благодарност. Кметът пое ангажимент за по-нататъшно съдействие на кампанията, като обеща в центъра на града да бъде поставен специален съд за събиране на капачки.

 „Малко хора знаят, че 1 от всеки 10 бебенца се ражда недоносено. Още по-малко хора знаят, че 1 от всеки 3 бебенца, което е било в кувьоз, получава увреждане на зрението. И почти никой не знае, че състоянието на кувьозите в малките общински болници е трагично. Или са стари и амортизирани, или просто липсват.“, тези редове се четат в официалната страница на инициаторите на кампанията „Капачки за бъдеще“. Само за първите 11 месеца на кампанията са събрани и рециклирани близо 70 000 кг. пластмаса, а с парите организаторите са закупили шест кувьоза.

Кампанията вече дари кувьози в Червен бряг, Чирпан, Ботевград и Нова Загора. На 24 март екипът на МБАЛ гр. Троян получи от организаторите на кампанията и кувьоз за гр. Троян. Това е една изключителна придобивка за града. Община Троян изказва своята благодарност на всички, които писаха, че се включват в кампанията и тези, които събираха капачки и в предходните месеци.

В Троян продължава събирането на капачки. Всички събрани капачки трябва да се занесат на 13.04.2019 г. пред националния стадион или да се предадат в пунктовете. Троянският пункт (на ул. „Акад. Ангел Балевски“ 26 – склад за дървени материали) събира капачките на всички доброволци до 10 април от 09.00 до 16.30 ч.

 

Коментари