Община Троян отличена от „Фондация за прозрачни регламенти“


За трета поредна година Община Троян е носител на Годишния приз на „Фондация за прозрачни регламенти“ за прозрачност и партньорство в дейността на областните и общинските администрации в България. На тържествена церемония, провела се на 14.07.2015 г. в гр. София, Община Троян бе отличена в категория „Най-добра практика за партньорство между общинска администрация и гражданското общество за реализиране на прозрачност в действията на администрацията“ и се класира на трето място.

Припомняме, че Общинска администрация Троян бе носител на Приз в категория „Най-добра практика за партньорство между общинска администрация и структурите на гражданското общество за реализиране на прозрачност в действията на администрацията” за 2012 г.

Основната цел на организаторите на конкурса е стимулиране развитието и прилагането на публични и прозрачни регламенти в работата на администрацията, стимулиране на административната и гражданската активност за налагане на добри практики в работата на администрацията, както и насърчаване на диалога и взаимодействието между държавата, местното самоуправление, стопанските организации и гражданското общество при решаването на обществено значими проблеми. Община Троян продължава да работи за реализирането на тези цели.

Наградата беше връчена на заместник кмета на Община Троян г-н Ангел Ангелов от зам.-министъра на регионалното развитие г-н Иван Аспарухов.

Коментари