Община Троян организира Фестивал под мотото „Децата на Троян, град на 150 години – деца на Европа“, по повод председателството на България на ЕС


В края на месец април жителите и гостите на Троян ще могат да проследят събитието „Децата на Троян, град на 150 години – деца на Европа“ – посветено на председателството на България на Европейския съюз (ЕС), но и на 150-та година от обявяването на Троян за град.

Събитието, което ще събере на едно място талантливите троянски деца, всъщност е нова форма, под която ще се проведе досегашният Фестивал на талантите и интересите. С изпълнението на проекта Община Троян си поставя за цел да повиши информираността на гражданите за ЕС и Българското председателство на Съвета на ЕС (БПСЕС) и приобщаването им към приоритетите на Председателството. Провеждането на събитието „Децата на Троян, град на 150 години – деца на Европа“ цели: привличане на обществения интерес към темите за членството на Република България в ЕС и Българското председателство, посредством похватите на изкуството и културата, утвърждаване на приноса на България в общоевропейската култура, популяризиране на автентичните местни обичаи и култура, изкуството и културата – възможност за изграждане на позитивен образ на България в ЕС.

Целта на фестивала е да даде възможност за личностна изява на талантливите деца на община Троян от всички възрастови групи и приобщаването им към актуалните теми на нашето общество – Членството на България в ЕС и БПСЕС.

Фестивалът ще се проведе в периода от 25.04.2018 г. до 09.05.2018 г. Детското творчество и интереси ще бъдат организирани в следните направления по предварителния график: рисуване; художествено слово и представяне на лично творчество; инструментални изпълнения; мултимедийни презентации; кулинарна изложба; вокални изпълнения; танци; четене; изложби на колекции и хобита; изложби на домашни любимци. Кулминацията на фестивала ще бъде на 09.05.2018 г. – Ден на Европа. Партньор на Община Троян е Народно читалище „Наука – 1870 г.“, гр. Троян.

Община Троян вече е отправила покани и към представители на Министерство за Българското председателство на Съвета на ЕС 2018. Събитието е част от поредицата дейности, посветени на юбилея на Троян и възможност на талантливите, активни троянски деца да допринесат за едно по-пъстро честване.

 

 

 

Коментари