Община Троян има готовност за зимното поддържане


Институциите са готови за посрещане на зимния сезон. Обезпечена е територията на всички населени места в общината, като на терен ще работят 8 изпълнителя и общинското предприятие „Комунални услуги“.

Припомняме, че през 2018 г., след провеждане на процедури по избор на изпълнител съгласно Закона за обществени поръчки, Община Троян сключи двугодишни договори за зимно поддържане и през настоящия сезон на територията на общината ще продължат да работят фирмите: „Агротехника“ АД, която ще работи на територията на селата Балканец, Белиш, Гумощник, Дълбок дол, Калейца, Ломец, Орешак, Патрешко, Чифлик, Горно Трапе, Добродан; Богдан Пелтешки – за с. Шипково; ЕТ „Илия Николски“ – в селата Балабанско и Терзийско; ЗП „Тодор Петков“ – в с. Голяма Желязна и с. Старо село; „Илко“ ЕООД – Беклемето; ЗП „Красимир Василев“ – с. Борима; ЗП „Красимир Кръстев“ – в с. Врабево и Всестранна Кооперация Единство – в с. Дебнево.

„Пътприбор“ ООД, град София ще продължи да поддържа общо 109 км. общинска пътна мрежа, с 5 снегопочистващи машини с гребла. Трасетата ще бъдат обработвани с пясък и сол. Фирмата разполага и с грейдер.

10 машини на ОП „Комунални услуги“ ще се грижат за поддържането на 54 км. улична мрежа, на територията на града. Тротоарите при училища, детски градини и централна градска част ще се почистват ръчно и от роторни снегорини. Общинското предприятие обработва уличната мрежа с каменна сол и калциев хлорид.

Кметът проведе срещи с отговорниците за снегопочистването от общинската администрация и разговори с отговорни институции.

Коментари